POLITIK

Koronavírus: Nemzeti egység van a kormány mögött

A koronavírus elleni küzdelemben olyan polgárok is elégedettek a kormánnyal, akik korábban nem nézték jó szemmel az intézkedéseit. A Nézőpont Intézet-kutatás szerint a magyarok 78 százaléka jelezte, hogy „inkább elégedett” a kormány koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az április 2. és 4. között, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült felmérés eredményei szerint továbbra is elmondható, hogy a kormány mögött nemzeti egység alakult ki, hiszen még a hagyományosan kritikusabb Budapesten is a megkérdezettek 70 százaléka elégedettségnek adott hangot.
Hozzátették, még a kormánynál is jobban szerepelt a magyar egészségügyi rendszer, amellyel kapcsolatban erős közbizalmat tükröznek a számok. Arra a kérdésre, hogy „jól végzi-e a munkáját”, 80 százalék válaszolt igennel az egészségügyi ellátórendszer kapcsán. Az ellenzéki szavazók kétharmada (66 százalék) és a kormánypártiaknak a kilenctizede (87 százalék) volt ezen az állásponton.
A tanárok munkájával szintén nagyon magas az elégedettség (74 százalék), s a legjobban látható operatív törzzsel is 70 százalék volt elégedett. Igaz, a kormánykritikusoknak csak a 39 százaléka tartozott ide.
Rosszul jött ki a koronavírus-törvény körüli küzdelemből az ellenzék – értékeli a Nézőpont.

A választópolgároknak csak a 25 százaléka gondolta úgy, hogy jól végzik a munkájukat, s még a kormánykritikusoknak is csak a 43 százaléka gondolta ezt.
A kormánypárti politikusok munkájával viszont a megkérdezettek 58 százaléka volt elégedett, a kormánypárti szavazóknak pedig 77 százaléka – áll a közleményben.

 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?