KÜLFÖLD

10 éves kislányt csókolgatott a migráns a játszótéren

Egészen elképesztő vita zajlik jelenleg Németországban azt követően, hogy német lapok beszámoltak arról az esetről, miszerint egy eritreai migráns a játszótéren arcon csókolt egy 10 éves német kislányt.
címkék:
  • Szerző: WM

Szexuális zaklatás vagy kulturális különbségek?

Ezen vitatkoznak jelenleg Németországban, ahol egy 21 éves eritreai migráns megcsókolta egy 10 éves német kislány arcát. A brandenburgi eset nagy felháborodást keltett még azután is, hogy a bíróság szerint a férfi bűncselekményt követett el, amiért 600 eurós pénzbüntetést kell fizetnie. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a 21 éves bevándorló rövid időre felemelte a gyermeket, majd megpuszilta. Az eset még tavaly szeptemberben történt Brandenburgban, azóta a kislányt tanúként hallgatták ki a bíróságon. Az általános iskolás diáklány elmesélte, hogy éppen a napközibe tartott az iskolából, amikor beugrott az útba eső játszótérre - számol be a maz-online.de.

A gyermek a padon ült, amikor egy ismeretlen férfi leült mellé. Az eritreai migráns gyenge német tudásával megkérdezte a lánytól, hogy hány éves, hol lakik, és hogy mi a neve. A kislánynak furcsa érzése volt, ezért nem mondott igazat. A bíróságon megmutatta azt is, hogy mit csinált vele pontosan a bevándorló.

Ezek szerint a férfi először megsimogatta a gyermek arcát, a vállára tette a kezét, majd csókot lehelt az arcára.

 A bírónő azzal indokolta a büntetést, hogy szerinte ebben az esetben a simogatás és a puszi kimeríti a szexuális zaklatás fogalmát.

Egy Eritreával foglalkozó szakértő úgy véli, hogy a férfi cselekedetét félreértették, ez szokás az afrikai országban, ott nem számít szexuális zaklatásnak, ha idegen gyermekeket puszilgatnak.

címkék:
És ezeket olvastad már?