KÜLFÖLD

12 éves svéd kislányt erőszakolt meg egy többszörösen büntetett előéletű szír migráns

A börtönbüntetésekre vonatkozó laza szabályok miatt az elkövető akár fél éven belül újra szabad ember lehet, és ott folytathatja, ahol abbahagyta.

Egy fellebbviteli svéd bíróság jogerősen 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélt egy illegális szír bevándorlót, aki a lakhelyére csalt, majd megerőszakolt egy 12 éves kislányt. A történtek ellenére a törvényszék megtagadta a többszörösen büntetett előéletű migráns kitoloncolását, mivel állításuk szerint az „eljárás végrehajtásának komoly akadályai lennének”írja a Samnytt című svéd hírportál.

Az elkövető, a 19 éves Abed Alrazzaq Dib Darwich Alhamo a Snapchat nevű multimédiás üzenetküldő alkalmazáson keresztül vette fel a kapcsolatot a későbbi áldozatával. A fiatal migráns párhuzamosan több kislányt is szédített a platformon, ám a többségükben szerencsére volt annyi természetes életösztön, hogy nem dőlt be a szirupos kamudumának. Hónapokig tartó elszánt keresgélés után azonban ráakadt egy könnyelmű kisiskolásra, akinek végül sikerült elcsavarnia a fejét.

Pár napon át tartó bájcsevej után a 12 éves áldozat és a migráns összehozott egy találkozót a Stockholm északi részén található Taby Centrum nevű bevásárlóközpontban. A szír fiatalember „Ádám” néven mutatkozott be és eljátszotta, hogy tősgyökeres európai. Sőt, a romantikus énjét megvillantva erre-arra meg is hívta a kiszemeltjét.(Vélhetően állami segélyekből finanszírozta mindezt.) A közel-keleti elkövető arról azonban elfelejtett említést tenni, hogy rablások, kábítószer-kereskedelem, valamint súlyos testi sértés vádjával korábban már többször elítélték.

Az elkövető, Abed Alrazzaq Dib Darwich Alhamo. (forrás: Polisen)

A találkozó végül annyira jól sikerült, hogy a programot másnap megismételték. A migráns azonban ekkor már arra kérte a kislányt, hogy látogassa meg őt a svéd fővárostól pár kilométerre található Akersberga nevű községben.

A migráns a vonatállomáson várta a fiatal áldozatát, majd elvitte egy önkormányzat által fenntartott befogadóközpontba, ahol ő is lakott. A kislánynak akkor kezdett el gyanússá válni a dolog, amikor Abed arab nyelven kezdett el beszélni a kicsit sem európainak látszó barátaihoz. Hosszú és nyomasztó perceket követően az áldozat végül annyira feszélyezve érezte magát , hogy megpróbált elmenekülni. Nem sikerült.

Abed megragadta a csuklójánál fogva és a földre lökte. A hálószobáját kulcsra zárta, az ablakredőnyöket leeresztette, majd brutálisan megerőszakolta. A lány később a vallomásában azt mondta, hogy ellenezte szexet, sőt, világossá tette, hogy csak 12 éves!

A bűncselekmény helyszíne. (Forrás: Polisen)

A fiatal áldozat attól félt, hogy teherbe esett, ezért pár nappal később részletesen beszámolt a történtekről a szüleinek. Tette mindezt annak ellenére, hogy a migráns halálosan megfenyegette őt. A rendőrséget végül a kislány édesanyja riasztotta.

Egy kerületi bíróság ezután gyorsított eljárásában elítélte kiskorú megerőszakolásának vádjával Abdent, és elrendelte a kitoloncolását. A fellebbviteli bíróság azonban a napokban enyhített az ítéleten és megsemmisítette a kitoloncolási végzést. Ezt a döntést azzal a nevetséges indokkal magyarázták, hogy „eljárás végrehajtásának komoly akadályai lennének.”

És ezeket olvastad már?