KÜLFÖLD

13 éves a legfiatalabb áldozata az erőszakoló iraki migránsnak

Két fiatal lány szexuális zaklatásával és két fiú megverésével, kirablásával gyanúsítja a tübingeni rendőrség azt a 28 éves iraki migránst, akit a napokban sikerült rendőrkézre keríteni.
  • Szerző: WM

Sajtótájékoztató keretében jelentette be a német rendőrség, hogy több hónapnyi nyomozás után sikerült elfogni egy iraki migránst, akit többféle bűncselekmény elkövetésével is vádolnak. Az első ismert esetre tavaly decemberben került sor, amikor a 28 éves bevándorló egy akkor még csak 13 éves kislányt csalogatott fel a lakására, ahol szexuálisan zaklatta őt. Négy héttel később, vagyis már idén januárban pedig egy 16 éves diáklány volt az áldozat, akit viszont a lakásán már meg is erőszakolt, miután alkohollal és droggal elkábította.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elkövető felkutatásában sokat segítette a nyomozóknak egy augusztusi eset. A 28 éves iraki akkor egy 14 éves fiút rugdosott meg, követelve, hogy adja oda neki a baseball sapkáját. A fiatal áldozattal volt egy 12 éves fiú is, akinek pedig a vezeték nélküli hangszóróját vette el. A rendőrség elmondta, hogy a tettest távolról ismerték az áldozatok. A nyomozóknak még így is további hónapokba tellett, amíg az iraki migráns nyomára akadtak, mivel a férfi elköltözött a bejelentett lakcíméről. Múlt csütörtökön azonban egy pályaudvaron történt igazoltatás során őrizetbe vették a férfit.

Az időközben előzetes letartóztatásba helyezett bevándorló új lakhelyén házkutatást tartottak, ahol több tárgyat is bizonyítékként lefoglaltak, és többek közt megtalálták az ellopott sapkát is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?