KÜLFÖLD

13 éves korában meghalt a kislány, aki történelmet írt Coloradóban

A kislány miatt forradalmasították a gyermekgyógyszer engedélyeket Coloradóban.
  • Szerző: Ripost

13 éves korában elhunyt Charlotte Figi, az a coloradói autista kislány, aki miatt engedélyezték az államban az orvosi marihuána használatát gyermekeknél is.

A kislány ugyanis az autizmus mellett súlyos epilepsziában is szenvedett, naponta átlagosan hatvanszor lett rosszul, és rohamait semmi sem csillapította. Végül kísérleti jelleggel CBD tartalmú készítményt kapott, mely akkor sokat javított állapotán. A kislány édesanya korábban elmondta, hogy Charlotte nem tud beszélni és enni sem önállóan. A gyógykezelésnek köszönhetően viszont rengeteget fejlődött az évek során.

Emiatt engedélyezték végül, hogy Colorado államban a hasonlóan súlyos beteg gyermekek is kaphassanak ezekből a készítményekből. Idén márciusban azonban a kislány elkapott valamilyen vírust, ami ágynak döntötte. A gyermek szülei azonnal CoVid-19 koronavírusra gyanakodtak, ezért bevitték a kórházba, ahol el is végeztették a tesztet, ami negatív lett.

A gyermek szervezete azonban nem bírt megbirkózni az őt legyengítő betegséggel, és április 8-án ismét súlyos rohamot kapott, mely miatt összeomlott a keringése. Gyászoló édesanyja a Facebookon tették közzé a tragikus hírt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?