KÜLFÖLD

16 évesen lett édesanya a migránsok által csoportosan megerőszakolt német lány

Még egyetlen napot sem töltött börtönben az a négy migráns, aki egy buli során bedrogozott és csoportosan megerőszakolt egy 16 éves lányt. A 2017 decemberében történt bűncselekmény egyik következménye, hogy a fiatal áldozat teherbe esett.
  • Szerző: WM

A héten ismét szembe kellett néznie a mára már nagykorúvá vált Chiarának azokkal a migránsokkal, akik két és fél évvel ezelőtt teljesen tönkretették az életét. A hannoveri bíróság tárgyalótermében tapintani lehetett a feszültséget. Az áldozat felidézte, hogy 2017 decemberében elment egy buliba, ahol egyik pillanatról a másikra minden elsötétült a szeme előtt. Feltehetően valaki észrevétlenül drogot csempészett az italába. Egy – a bíróságon bizonyítékként bemutatott – videófelvétel szerint ezután négy migráns kezdte molesztálni az öntudatlan állapotban lévő 16 éves lányt. Az elkövetők ugyanis a telefonjukkal rögzítették a brutális támadást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Getty Images

A vádlottak: az akkor még csak 18 éves libanoni származású Mostafa Z., a szintén 18 éves német-iraki kettős állampolgár Ivan M., a 18 esztendős német-tunéziai kettős állampolgár Feyzel S. és a 18 éves osztrák állampolgársággal rendelkező Muhammed A.

Mind a négy elkövetőt pár nappal a nemi erőszak után elfogták, de a bíró nem érezte szükségét az előzetes letartóztatás elrendelésének, így szabadon engedték őket. Csak ezután derült ki, hogy a tinédzser korú lány teherbe esett, a vérvételi eredmény pedig azt mutatta, hogy az apa a tunéziai származású Feyzel S.

Az apát a héten két év és öt hónapra ítélték, míg a másik társát két év három hónapra. A bíróságon mutatott megbánás miatt kaptak állítólag ilyen enyhe büntetést. A harmadik elkövetőt Ausztriában ítélték el: félév felfüggesztettet kapott. A libanoni elkövető ügyét pedig külön tárgyalják majd. Mostafa Z. ugyanis májusban hazarepült az állítólagosan haldokló édesanyjához, a világjárvány miatt azonban a mai napig nem tudott visszatérni, Kérdéses, hogy valaha is a német igazságszolgáltatás elé tudják-e állítani. A hannoveri bíróságon elhangzott ítéletek nem jogerősek, mivel az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

A tanúként meghallgatott Chiara könnyekben tört ki, amikor felidézte a számára rémálomszerűen végződő éjszakát. A Bild című napilapnak azt nyilatkozta, megkönnyebbült, hogy elítélték a támadóit, még ha nem is túl példás a büntetés. Hozzátette, hogy nem engedi majd meg az apának, hogy lássa a gyerekét.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?