KÜLFÖLD

19 éves fiatalt szúrt le egy turbános férfi a villamoson

Egy 28 éves pakisztáni migráns a cottbusi villamoson szúrt le egy 19 éves fiút. Az áldozatát véletlenszerűen választotta ki az illegális bevándorló, és csak azért szúrt, hogy a tárgyalás idejére is Németországban maradhasson.
  • Szerző: WM

A 19 éves német fiatal éppen iskolába sietett a múlt hét végén, amikor brutális támadás érte a villamoson. Egy 28 éves pakisztáni migráns a fiatal háta mögé osont, és egy konyhakéssel szó nélkül hátba szúrta. A fiatal áldozatot sokkos állapotban, súlyos sérülésekkel szállították a közeli kórházba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

A turbános elkövető nevetgélve szállt le a villamosról a következő megállóban, és a rendőrök csak kilenc órával később tudták elfogni a lakásában.

A rendőrségen beismerő vallomást tett az elkövető, aki saját bevallása szerint azért akart súlyos bűncselekményt elkövetni, hogy a tárgyalás és az esetleges börtönbüntetés alatt is Németországban maradhasson, ne toloncolják vissza Pakisztánba. A férfi ellen emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást. Mint kiderült, korábban is meggyűlt már a baja a hatóságokkal, akkor lopás és súlyos testi sértés miatt ítélték el. A legolvasottabb berlini híroldal interjút készített a 19 éves német áldozattal, aki elmondta, hogy még mindig vannak fájdalmai, de már nem olyan rossz, mint amikor a kés még a hátában volt.

A diák azt is elmondta a kórházi ágyán fekve, hogy sokkos állapotban, késsel a hátában szaladt oda a villamos vezetőjéhez, aki hívta a mentőket. A tettest előzetes letartóztatásba helyezték.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?