KÜLFÖLD

83 éves nénit erőszakolt meg a migráns, akit 21 éve nem tudnak kitoloncolni

Az afgán származású 47 éves Hamid A. bűnlajstroma meglehetősen hosszú. Elítélték már testi sértésért, kiskorú molesztálásáért és lopásért is. Legutóbb, idén januárban egy nyugdíjast erőszakolt meg, pedig már több éve az országban sem lehetne.
  • Szerző: RIPOST

A német Bild című napilap beszámolója szerint 1999 áprilisában utasították el a hatóságok a menedékkérelmét annak az afgán bevándorlónak, akit a napokban ítéltek el nemi erőszak miatt a németországi Chemnitzben. Az idegenrendészet kitoloncolás helyett inkább átmenetei tartózkodási engedélyt adott a migránsnak, ráadásul az évek folyamán azt 12-szer meg is hosszabbították. A hatóságokat még az sem érdekelte, hogy az afgán férfi visszaeső bűnöző, akit 1999 óta többször jogerősen elítéltek.

Képünk illusztráció
Fotó: PA

A lopásért, testi sértésért és gyermekmolesztálásért is elmarasztalt migránst legutóbb pár napja ítélték el ismét négy évre, mivel idén januárban megerőszakolt egy 83 éves nénit.

Az afgán bevándorlót állítólag azért nem sikerült kitoloncolni a mai napig, mert semmilyen hivatalos irattal nem rendelkezik, és beazonosítás nélkül az afgán hatóságok nem fogadják vissza. Hamid A. a nyilvántartásban ráadásul több névvel és születési dátummal is szerepel. A bíróságon is egyszer azt állította, hogy a szülei egy bombatámadás során meghaltak, máskor pedig hét testvéréről beszélt és arról, hogy a szülei hivatalnokok Kabulban. Egy orvosi szakvélemény szerint a férfi megrögzött hazudozó.

Arra senki nem tudott választ adni, hogy a jelenleg kiszabott büntetés letöltése után mi lesz a férfi sorsa. Feltehetően a kitoloncolási eljárás továbbra sem oldódik meg, így nem kizárt, hogy a migráns szerepelni fog még a német lapok címoldalán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?