KÜLFÖLD

9 csomag kokaint találtak a brit királyi család palotájában, egy embert őrizetbe vettek

A rendőrség nem hajlandó részletes tájékoztatást kiadni a nyomozás lezárultáig, de a minden lében kanál brit bulvársajtó így is tényként közölt egy-két érdekességet.

A királyi katonai rendőrség y múlt héten őrizetbe vette II. Erzsébet brit királynő különleges testőrségének egyik tagját, miután 9 csomag kokaint és ketamint találtak a westminsteri Szent Jakab Palota (St James’s Palace) egyik mosdójában – írja a The Sun bulvárlap.

A londoni Westminsterben található Szent Jakab Palota hivatalos és formális uralkodói ünnepségeknek is helyet ad, illetve állami látogatások helyszíneként is szolgál. A palotában működő bíróságon kell idegen országok diplomáciai kinevezéseit bejegyeztetni, valamint itt található a diplomáciai testület udvarmesterének állomáshelye is. A palota a mai napig viseli a királyi rezidencia címet, és a királyi család két tagja, Alexandra és Anna hercegnő is rendszeresen használja.

A The Sun értesülései szerint az őrizetbe vett testőr azért került gyanúba, mert a palota azon részén, ahol a kábítószert megtalálták, ő volt szolgálatban az elmúlt napokban. A rendőrség állítólag átkutatta a férfi kocsiját és lakását is, de ennek eredményéről egyelőre nem adtak ki részletes tájékoztatást.

Egy meg nevezett forrásra hivatkozva azt írja a bulvárlap, hogy a nagy mennyiségű kábítószert egy tisztószeres dobozban találta meg egy másik személyi testőr, aki riasztotta a felettesét, majd az illetékes hatóságokat.

A brit hadsereg szóvivője csak annyit mondott az esettel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón, hogy egy fiatalembert tényleg őrizetbe vettek II. Erzsébet személyi testőrségéből kábítószer birtoklás gyanúja miatt, akit felfüggesztettek a munkavégzés alól és kábítószerteszt elvégzésére kötelezték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?