KÜLFÖLD

90 évet kaptak a tanárnőt csoportosan megerőszakoló irakiak

Korábban nyolc iraki migránst ítéltek el Bécsben, mert bebizonyosodott, hogy 2015 szilveszterének éjszakáján csoportosan megerőszakoltak egy német turistalányt. A legfelsőbb bíróság helyben hagyta a korábbi ítéletet, és elutasította mind a nyolc bevándorló fellebbezését.
  • Szerző: WM

A %% is beszámolt arról, hogy 2015 decemberében úgy döntött egy 28 éves német tanárnő, hogy Bécsbe utazik a barátnőjéhez, akivel együtt bulizzák majd át a szilveszter éjszakát. A német nő rendesen felöntött a garatra, majd amikor egyedül maradt az egyik belvárosi szórakozóhelyen, akkor három iraki szólította le. A három migráns egy barátjuk lakására vonszolta a nőt, ahol öt másik honfitársuk is jelen volt.

A 22 és 48 év közötti bevándorlók egymás után molesztálták és erőszakolták meg áldozatukat.

Az ügyészség szerint a nő olyan részeg volt, hogy magatehetetlenül feküdt az ágyon, a védekezésre nem volt lehetősége.

90 év összesen

Az elsőfokú bíróság tavaly márciusban hozta meg az ítéletet, az elsőrendű vádlott és egy másik elkövető, aki kétszer is megbecstelenítette áldozatát, 13 évet kapott, a többieket 9 és 12 év közötti börtönre ítélték. A tavaly tavaszi tárgyalás után mind a nyolc elítélt fellebbezett enyhítésért, egyikük azzal próbált védekezni, hogy egy másik kultúrában nevelkedtek, és más a nőképük, mint a nyugat-európaiaknak. A bírónő azonban azt mondta erre, hogy emiatt nem lehet senkit enyhébb büntetésben részesíteni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?