KÜLFÖLD

„A fiam 4 napos korában elhallgatott” – elvesztette újszülött gyermekét az édesanya

Ritka fertőzés miatt kellett meghalnia a kisfiúnak.
  • Szerző: Ripost

A kis Archie 16 perccel ikertestvére, Evalene előtt jött a világra. Dawn és Kevin Powell elképesztően boldogok voltak gyermekeik megszületése után.

Azonban nem élvezhették sokáig a felhőtlen boldogságot, ugyanis az édesanya aggódni kezdett fia miatt, aki morgó hangokat adott ki magából. Az orvosok azonban azt mondták, valószínűleg nincs semmi baja.

„Születése után azonnal megfogtam Archiet. A bőre a bőrömhöz ért. Evalenek a köldök zsinór a nyaka köré tekeredett, így kezdetben miatta kellett aggódnunk. Ezután pár órával később vettük észre, hogy Archie morog” – árulta el a The Sun oldalának Dawn.

Sajnálatos módon azonban a nőnek lett igaza, mert gyermeke morgó hangjai egy B csoportos bakteriális fertőzésnek volt a jele. Ez a betegség az anyukákról terjed át gyermekükre, és évente körülbelül 800 csecsemő fertőződik meg vele, közülük 50 esetben halálos. A fertőzés szepszist okoz, ami később meningitiszhez vagy tüdőgyulladáshoz vezet.

 

A kisfiút végül speciális ápolásban részesítették, miután kiderült, hogy belázasodott és a vércukor szintje is nagyon alacsony. A morgó hangokat pedig légzési nehézségei miatt adta ki.

Archie testében teljesen kiterjedt a szepszis, ami miatt sorban mondták fel a szolgálatot a szervei. Dawn Powel azóta is magát hibáztatja 4 napos kisfia halála miatt.

„Archie elvesztése hatalmas fájdalom számomra, amit mindig magammal hordok. Minden egyes alkalommal, amikor ikertestvére, Evalene új mérföldkövet ér el, azt gondolom: 'Archie-nak itt kell lennie mellette' ” – tette hozzá a teljesen összetört édesanya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?