KÜLFÖLD

A migránsok miatt nem áll meg a metró az állomásokon

Már metróvezetőnek lenni sem biztonságos Párizsban: egyes állomásokon annyira sok az agresszív bûnöző, hogy inkább meg sem állnak ott.
  • Szerző: Kf

A párizsi városi tömegközlekedési vállalat (RATP) munkatársai szerint elsősorban a francia főváros északi részében található megállókba vették be magukat a migránsok és a drogdílerek, a 4-es és a 12-es metróvonalon pedig már többször is rátámadtak a metróvezetőkre és az ellenőrökre is. A jelentések szerint az utóbbi hónapokban drasztikusan megugrott az atrocitások száma, így nem csoda, hogy az alkalmazottak rettegnek.

 

A RATP segítséget kért a hatóságoktól, a rendőrség pedig elkezdte megtisztítani a problémás megállókat, de eddig még nem értek el túl nagy eredményeket: a migránsok még mindig fosztogatják és zaklatják az utazóközönséget, és a drogdílerek is itt bonyolítják le üzleteiket. Ezért döntöttek úgy a metróvezetők, hogy míg a helyzet nem változik, veszélyes időkben le sem lassítanak az érintett állomásoknál, csak mennek tovább.

Az érintett környékeken már több no-go zóna is kialakult, ezekbe belépni annyira veszélyes, hogy néhány hónapja a posta is bejelentette, hogy ezekbe a blokkokba a továbbiakban nem szállít ki csomagot. A migránsok uralta zónák lassan teljesen elvágják magukat Párizstól és a külvilágtól.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?