KÜLFÖLD

A migránsok nem tartják be a koronavírus miatt hozott szabályokat

A szászországi Schneeberg és Zschorlau települések polgármesterei a tartományi belügyminisztériumhoz fordultak segítségért. A városvezető szerint a náluk élő menedékkérők egyszerűen nem hajlandóak betartani a koronavírus miatt hozott intézkedéseket.
  • Szerző: WM

Ingo Seifert, Schneeberg első embere kétségbeesett felhívást intézett a szászországi belügyminiszterhez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azt látjuk, hogy a településünkön élő migránsok bandákba verődve találkoznak például a szupermarketek parkolóiban. Ez így nem mehet tovább

– jelentette ki Seifert. Hasonló tapasztalatokról számolt be Zschorlau polgármestere is, ezért együttes erővel kérték a belügyi tárca vezetőjének segítéségét. A hatóságok ugyanis szinte tehetetlenek, nem tudják elérni, hogy tartsák magukat a menedékkérők a személyes találkozók mellőzésétől.

Képünk illusztráció
Fotó: JOEL SAGET / AFP

Ingo Seifert szerint még az utcákon tapasztalható fokozott rendőri jelenlét sem tántorítja el a migránsokat a baráti összejövetelektől. Végső elkeseredésükben a városvezetők több nyelvre is lefordították azokat a szabályozásokat, amelyek megtiltják a két főnél nagyobb csoportosulásokat.

Most mindenkinek belátással kellene lennie. Ha máshogy nem megy, akkor keménységet kell sugároznunk, hogy meg tudjuk állítani a vírus terjedését

– hangoztatta Seifert. Pár nappal ezelőtt a párizsi hatóságok beszéltek a túlterheltségükről. Ők szintén arra panaszkodtak, hogy a francia főváros külvárosaiban lévő – főként migránosk lakta – no-go zónákban képtelenség betartatni a szigorú szabályozásokat. A migránsok jelentős része a fehér emberek által kitalált mesének tartja a koronavírust, amellyel azt akarják csak elérni, hogy elhagyják az utcákat.

És ezeket olvastad már?