KÜLFÖLD

A német parlament elnöke: még mindig azt nyögjük, hogy 2015-ben segítettünk

A Bundestag elnöke, Wolfgang Schäuble úgy véli, hogy az a tény, hogy 2015-ben Ausztria és Németország is segített a migránsokon, olyan mellékhatásokhoz vezetett, amelyek a mai napig kihatással vannak Európára.
  • Szerző: WM

A korábban pénzügyminiszteri posztot betöltő Schäuble a 2015-ös migrációs válság idején többször is elhatárolódott Angela Merkel német kancellár menekültpolitikájától. Egy tavalyi interjúban arról beszélt az októberben a Bundestag elnökének megválasztott Wolfgang Schäuble, hogy jelenleg a korábbi hibákat próbálják jóvátenni. Egy friss nyilatkozatában pedig ismét a már közel három évvel ezelőtti eseményekre emlékszik vissza a 75 éves politikus.

A menekültválsággal kapcsolatban elmondta:

A felelős politika nem csak a jóra törekszik. Arra is figyelni kell ugyanis, hogy az emberi rend működjön. Természetesen meg kell menteni azokat, akik a Földközi-tengeren keresztül jönnek Európába, de az is igaz, hogy sem Németország, sem Európa nem tud befogadni mindenkit. Az a tény, hogy Ausztria és Németország is segített a menekülteken 2015-ben, komoly mellékhatásokhoz vezetett, amelyek megrázták Európát és a hazánkat is. Ezt tudjuk, és még mindig szenvedünk emiatt. Nem akarom ezt véka alá rejteni

 

– nyilatkozta a német Focus magazinnak a Schäuble.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?