Létrehozva: 2020.03.10.

A nyalogatás az új elmebaj!

Egyre több beteges hír jelenik meg nyilvános „nyalogatásokról” – van, aki kattintásokért, van, aki 1 dollárért, és van, aki szent helyeken „a koronavírus legyőzéséért” nyalogat…

30 nap elzárást és 2000 dollár (600 ezer forint) pénzbüntetést kapott az elmebeteg amerikai YouTube-sztár, aki azzal akart sokmilliós nézettséget produkálni, hogy belenyalt egy jégkrémdobozba az áruházban, majd visszatette a polcra.

Fotó: YouTube

A bolond 24 éves texasi férfi csak híres akart lenni, és utólag azt állította, hogy valójában nem kerülhetett máshoz a jégkrém, mert ő maga később megvette, de nem tudta bizonyítani. Ráadásul a zsaruk és a bíró szerint ez akkor is „ostobaság”, mert az internetes videó másokat is a rossz példa követésére sarkall. A hatóságok nem is tévednek, hiszen a férfi, D'Adrien L'Quinn Anderson maga is egy hasonló őrült videót utánzott: egy nő egy hónappal korábban több mint 10 milliós nézettséget ért el egy hasonló tettével – de tegnap már 13 millión állt a videója, ahogy ő is belenyal egy egykilós fagyidobozba, majd visszateszi a bolt fagyasztójába. „Anderson csupán másolt. De azért kell megbüntetni, hogy őt nem másolják le sokan ezzel az ostobasággal” – mondta az ügyész, amikor megvádolta.

Fotó: Twitter

A „nyilvános nyalogatás” őrült divatját egészen extrém irányba vitték el a koronavírus-járvány által különösen sújtott Iránban: óriási felháborodást váltanak ki, de egyre gyakoribbak azok a videók, amelyeken muszlim emberek vallási szent helyeket nyalogatnak – miközben a koronavírus éppen hogy cseppfertőzéssel terjed. A Teherántól délre található Kom nevű kisváros egy szent hely: de az egyik mecsetet például többen csak azért keresték fel az elmúlt napokban, hogy az imahely egyik kerítését megnyalva bizonyítsák: a koronavírust nem lehet elkapni a tömegrendezvényeken, így a közös imádságokon sem. Olyan felvételek is terjednek az interneten, amin az látható, hogy kisiskolás korú gyerekek nyalogatják a mecsetek kerítését, falait és az ajtók kilincseit. A hírek szerint erre a szüleiktől kaptak utasítást, mert szerintük a koronavírus korántsem olyan veszélyes, mint ahogy azt a kormány és Egészségügyi Világszervezet mondja. Kom városa Iránban a koronavírus epicentruma, itt regisztrálták a legtöbb megbetegedést.

Fotó: Twitter

De a nyilvános nyalogatás ostoba divatának Amerikában is vannak fokozatai: a kaliforniai férfi San Luis Obispo településen van egy hírhedt rágógumifal, amit rendszeresen végignyalnak a hírnévre vágyó őrültek.

A másik hasonlóan buta és veszélyes divat a mozgólépcsők, korlátok megnyalogatása: egy dollárért felnőttek és gyerekek is végignyalták egy amerikai férfi kérésére a lépcsőkorlátot a tömegközlekedésben…

Fotó: YouTube

Nem lehet eléggé hangsúlyozni: az ehhez hasonló nyilvános „nyalogatás” fertőzésveszélyes butaság, és nem csak koronavírus-járvány idején!

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 év után szakított a magyar énekesnő

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

mandiner.hu

Összeomlott a muszlim vezetésű skót kormány

life.hu

Királyi szakértő törte meg a csendet: ilyen állapotban van Károly király

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

ripost.hu

Folyamatban az akció, lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Szörnyű: Rejtélyes körülmények között eltűnt a milliárdos házaspár 16 éves lánya

KÜLFÖLD

Zelenszkij elleni merényletre készült egy lengyel férfi

KÜLFÖLD

Orbán Viktor után a lengyel elnököt fogadta magánrezidenciáján Donald Trump

KÜLFÖLD

Borzasztó tragédia: a 10 éves kisfiú arra ébredt, hogy az apja megölte az összes családtagját