Létrehozva: 2020.05.10.

A polgármester beleszállt a csoportos nemi erőszak áldozatának családjába

Öt migráns erőszakolt meg egy 14 éves lányt halloweenkor a németországi Ulmban. Az eset döbbenetet váltott ki a lakokból. A polgármester szava pedig csak olajat öntöttek a tűzre, szerinte ugyanis az áldozat szülei is hibásak. A vádemelésre most került sor az ügyben.

A döbbenetes bűncselekmény híre még tavaly ősszel rázta meg Albert Einstein szülővárosát. A hatóságok öt – 14 és 26 év közötti – migránst gyanúsítottak meg azzal, hogy november elseje éjszakáján csoportosan megerőszakoltak egy 14 éves diáklányt. Az ulmi rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az elfogottak között van iraki, iráni és afgán állampolgárságú migráns is. A rendelkezésre álló információk szerint a 14 éves áldozat a barátnőivel Ulm belvárosában tartózkodott halloweenkor. Az este folyamán a tinédzser összefutott az egyik későbbi elkövetővel, akit a tanúk elmondása szerint a lány jól ismert.

Fotó: GettyImages

A diáklány ekkor döntött úgy, hogy a halloween további részét már nem a barátnőivel tölti, hanem az ismerősével és annak négy barátjával megy tovább egy házibuliba. A német sajtóban megszellőztetett információk szerint egy város melletti tanyára csalták az áldozatot, ahol szomszédok hiányában esélye sem volt a diáklánynak, hogy bárki is meghallhassa a segélykiáltásait. A lány számára is hamar kiderült, hogy semmilyen buli nincs a tanyán, csak ezzel csalták el a tinédzsert. Arról egyelőre nem érkeztek információk, hogy az elhagyatott tanyán mi történt pontosan, az áldozat minden esetre arról beszélt a szüleinek, hogy a fiúk rátámadtak és csoportosan megerőszakolták. A szülők azonnal a rendőrséghez fordultak, akik elrendelték a szükséges vizsgálatokat. A szakorvosi eredmények rámutattak, hogy az áldozat szervezetében különféle drogok voltak.

Gunter Czisch (CDU)
Fotó: Foto: AFP

„A szülők is hibásak”

Gunter Czisch, Ulm polgármestere az esettel kapcsolatban közleményt adott ki, amiben együttérzéséről biztosította az áldozat családját. A város vezetőjének pár sora azonban komoly felháborodást váltottak ki az olvasókból.

„Engem is ugyanannyira sokkoltak a történtek, mint másokat. Ulm egy biztonságos város, de teljes biztonság sosem lehet. Hálás vagyok a rendőri egységeknek, amiért ilyen gyorsan reagáltak. Ez egy fontos jel. A jogállamnak világos határokat kell szabnia, függetlenül attól, hogy az elkövetők honnan jöttek. Ugyanakkor azt kérdezem magamtól, hogy mit keres egy 14 éves lány éjszaka Ulmban. A szülőknek kötelessége arról gondoskodni, hogy egy gyerek ne járkáljon egyedül a városban. Azért fogalmazok ilyen világosan, mert mindannyian felelősséggel tartozunk, hogy az ehhez hasonló eseteket a jövőben elkerülhessük”

– áll a polgármester közleményében. A közösségi oldalakon arról kezdtek beszélni az emberek, hogy Czisch lényegében az áldozatot hibáztatja. Miután már nagy számban kezdett kialakulni ez a vélemény, a városvezető kiadott egy újabb közleményt, amiben tudatta, hogy a szavait félreértették, és természetesen csak az elkövetőket terheli felelősség a borzalmak miatt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

life.hu

Közfelháborodás kísérte Bridget Jonesként, övé a Golden Globe egyik legkínosabb pillanata

mandiner.hu

A helyzet tovább romlott ukrán szempontból a fronton

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Szörnyű: Rejtélyes körülmények között eltűnt a milliárdos házaspár 16 éves lánya

KÜLFÖLD

Zelenszkij elleni merényletre készült egy lengyel férfi

KÜLFÖLD

Orbán Viktor után a lengyel elnököt fogadta magánrezidenciáján Donald Trump

KÜLFÖLD

Borzasztó tragédia: a 10 éves kisfiú arra ébredt, hogy az apja megölte az összes családtagját