KÜLFÖLD

A rákkal és a koronavírussal is megküzdött az édesanya, hogy világra hozhassa a babáját – fotó

Elképesztő küzdelmen van túl az angol kismama.
  • Szerző: Ripost

Rettegtek a szülők, hogy születendő gyermekük nem lesz egészséges, miután mindketten megfertőződtek a koronavírussal. Egy csoda folytán a baba makkegészségesen jött a világra, de ezzel még nem ért véget a tortúrájuk…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Miután első gyermekük, Athena hat éves lett, a házaspár szerette volna még egy jövevénnyel bővíteni a családot. Terveiket szinte ellehetetlenítette, hogy Kate mellrákos lett. A súlyos stádiumú betegség öt éven keresztül sanyargatta. Ez idő alatt folyamatosan műtétekre, kemoterápiára, sugárterápiára és hormonterápiára kellett járnia. Az orvosok egy évet adtak neki, hogy újabb gyermeke foganjon, de nem tartották valószínűnek a sikert. A nőnek – gyógyulása után nem sokkal – mégis megfogant a kislánya, mintha csak a történtekért akarná kárpótolni a sors.

Miután már az hitték, minden rendben lesz, második kislányuk születése előtt Kate és Daniel elkapták a koronavírust. Elsőként a férj betegedett meg, miután vezetői pozíciót tölt be a Dorset Királyi Bournemouth-i kórházban, ahol bátran helytállva folytatta a koronavírusos betegek kezelését.

Feleségének később lettek koronavírusos tünetei. Kate-nek magasra szökött a láza, nem érezte az ízeket és az illatokat, valamint köhögött is.

„Nagyon ijesztő volt. Abban az időben nem tudtuk, mennyire befolyásolja a terhességemet a vírus. Tudom, hogy a tüneteim viszonylag enyhék voltak, de nagyon közel volt a szülés. Keményen küzdöttünk, hogy várandós lehessek és attól tartottunk, elveszítjük a magzatot” – nyilatkozta az édesanya a The Sunnak.

A kislány születése zökkenőmentesen zajlott, ám miután mindketten hazamehettek, pár nappal később vissza kellett térniük a kórházba. Az újszülött, akinek az Ostara nevet adták, belázasodott és kiütések jelentek meg a testén.

„Annyira féltem, Danielt nem engedték a kórterembe, és nem tudták megmondani, mi baja lehet Ostarának. Úgy gondoltuk, ez egy késleltetett válasz lehetett a koronavírusra vagy a kawasaki betegségre, de szerencsére felépült. Most boldog és egészséges baba, minden koronavírus-tesztje negatív lett, akárcsak a miénk” – újságolta az örömhírt az édesanyja, aki hozzátette: az volt élete legszörnyűbb 48 órája.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?