KÜLFÖLD

A rendőrök is csodának nevezték: két eltűntet találtak a sivatagban

Hétfőn egy 52 éves nőt találtak meg, később pedig egy férfi is előkerült, már 12 napja a sivatagban voltak.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn találták meg egy, a gyakorlatilag lakatlan félsivatagban 12 napja eltűnt, három emberből és egy kutyából álló ausztrál társaság egyik tagját, egy 52 éves nőt, most pedig élve lett meg az egyik társa. A férfi kissé zavarodott, de alapvetően jókedvű volt az őt megmentő farmer szerint – írja a news.com.au.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Annak, aki hisz a csodákban, azt kell mondjam, ez kész csoda” – mondta utána a kutatást irányító rendőr.

A csapat Alice Springs városából indult el túrázni autóval egy rövidebb kirándulásra, de egy folyómedren átkelve elakadtak. A hétfőn megmentett Tamra McBeath-Riley mesélte el, hogy három napig az autónál maradtak, próbálták kiszabadítani, sikertelenül. Napközben annyira meleg volt, hogy be kellett ásniuk magukat a kocsi alá, az árnyékba, éjszaka pedig az utastérben aludtak. Közben felélték minden élelmiszer-, víz- és vodkakészletüket. 3 nap után úgy döntöttek, hogy segítségért indulnak.

McBeath-Riley úgy döntött, hogy ő a kocsi közelében marad, mert úgy gondolta, hogy a kutyája nem bírná ki a hosszú gyaloglást a melegben. Két társa, egy 46 éves nő és egy 40 éves férfi együtt indult el. A terv az volt, hogy egy főútvonalat elérve keresnek segítséget.

Mint most kiderült, egy hét sivatagi bolyongás alatt, ami közben sikerült vizet találniuk, alig néhány kilométerre jutottak a kiindulópontjuktól. A férfit, Phu Trant ugyanis a kocsitól légvonalban 12 kilométerre találták meg. Mint elmesélte, egy hétig együtt gyalogoltak Claire Hockridge-dzsel, majd amikor két nappal ezelőtt elértek egy kerítésig, elváltak egymástól. A férfi követte a kerítést, a nő ott maradt. Phu Tran végül két napig gyalogolt a kerítés mentén, hogy szerencséjére belebotoljon a farmerbe, aki azonnal megitatta.

Most derült ki az is, hogy McBeath-Rileyt azért sikerült megtalálnia a helikopteres kutatócsoportnak, mert egy környékbeli autónyomokat látott a teljesen néptelen környéken, amit be is jelentett a rendőrségnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?