KÜLFÖLD

A szomszédos karácsonyi vásárt borította volna vérbe a két terrorista

Az osztrák sajtóban megjelent információk szerint a küzdősportokban is járatos volt az a két csecsen migráns, akiket a múlt héten fogtak el a hatóságok Bécsben. Karácsonyi vásáron akartak terrortámadást végrehajtani.
címkék:
  • Szerző: WM

Az utolsó pillanatban sikerült lecsapnia az osztrák különleges egységeknek arra a két csecsen bevándorlóra, akiknek feltehetően az volt a célja, hogy minél több ártatlan emberrel végezzenek egy bécsi karácsonyi vásárban. Az osztrák hatóságok szombaton jelentették be, hogy a hét közepén előzetes letartóztatásba helyezték a két Bécsben élő migránst.

Ő az egyik őrizetbe vett gyanúsított az oe24.at szerint.

Az ÖSTERREICH nevű osztrák lap úgy tudja, hogy az egyik gyanúsított egy 25 éves férfi, aki büntetlen előéletű, a rendőrséggel korábban soha nem volt dolga. Ahmed A. kiváló küzdőharcos hírében áll, a bécsi sportvilágban köztiszteletnek örvend. A csecsen gyanúsítottat egy bécsi top ügyvéd védi majd, aki elmondása szerint bár még bele sem nézett az aktákba, de hisz a védencének, aki szerint semmi sem igaz az ellene felhozott vádakból. Ahmed A.-val együtt őrizetbe vették a 31 éves Alik B.-t is, aki egyelőre szintén tagadja a merényletekkel kapcsolatos vádpontokat. A hatóságok szerint nem lehet pontosan tudni, hogy mi lett volna a terrortámadás pontos célpontja, de arra utaló egyértelmű jelek vannak, hogy szenteste és szilveszter között követték volna el azt.

A bécsi karácsonyi vásárokat és szilveszteri mulatságokat hatalmas tömegek látogatják minden évben. Ha nem sikerült volna lekapcsolni a két csecsen migránst, akkor Európa történetének egyik legbrutálisabb terrortámadását hajthatták volna vége.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?