KÜLFÖLD

Allah akbar a bécsi városházán, benzinnel öntötte le magát a migráns

A városháza biztonsági emberei az utolsó pillanatban tudták megállítani az elkövetőt. A hatóságok nem árulták el a tettes személyazonosságát.
  • Szerző: RIPOST

A bécsi városháza oldalbejáratánál arra lett figyelmes több járókelő is, hogy egy férfi azt ordibálja: Allah akbar (Allah a legnagyobb). Az elkövető ezt követően leöntötte magát benzinnel, majd megpróbált behatolni az épületbe. Az utolsó pillanatban sikerült megfékezni az ámokfutót, akit addig lefogva tartottak, amíg ki nem érkezett a rendőrség különleges egysége. A hatóságok közlése szerint a férfi egy biciklivel tekert a városházához, majd egy benzines kannából magára locsolta a gyúlékony folyadékot. A szemtanúk beszámolója szerint a tettes le is térdelt, mint aki imádkozni akar. Az egyenruhások megmotozták az Allahot dicsőítő férfit, de nem találtak nála öngyújtót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: Pierre Crom / Getty Images)

Ez nem jelenti azt, hogy nem akarta magát felgyújtani, hiszen az öngyújtót időközben el is dobhatta

– nyilatkozta a bécsi rendőrség egyik munkatársa. Az ügy részleteiről szinte semmit sem tudni, így az sem világos, hogy a feltehetően migrációs hátterű elkövető miért akart betörni a városházára.

Az interneten felröppentek olyan pletykák, miszerint a férfi azon akadt ki, hogy a júniusi melegbüszkeség hónapja alkalmából az épület főbejáratát a városvezetés teletűzdelte szivárványszínű zászlókkal.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?