KÜLFÖLD

Allah akbarral rontott rá a rendőrökre egy késsel támadó migráns

A német rendőrség egészen biztos benne, hogy terrortámadást akart végrehajtani az a 37 éves török származású migráns, aki késsel a kezében, Allah akbart kiáltva rontott neki egyenruhásoknak Gelsenkirchen.
  • Szerző: WM

A rendőrség szóvivője a következőképpen írta le a történteket:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vasárnap este két járőr várakozott egy rendőrautóban az egyik rendőrőrs előtt. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi elszalad a kocsijuk mellett, majd nagy erővel rávág az autó elejére. Az ismeretlent felszólították, hogy maradjon a helyén, az elkövető azonban kezében egy éles tárggyal megindult feléjük. Több szemtanú is arról számolt be, hogy a férfi nem vette figyelembe a rendőrök kérését, és Allah akbar (Allah a legnagyobb) kiáltással közeledett az egyenruhások felé.

Christopher Grauwinkel szerint ezután az egyik járőr előrántotta szolgálati fegyverét, és több lövést is leadott a támadóra, amelyek közül legalább egy halálosnak bizonyult. A kiérkező rohammentők már nem tudták megmenteni a merénylő életét. A hatóságok szerint nem lehet kizárni, hogy iszlamista indíttatású terrortámadást akart végrehajtani a férfi, akiről annyit tudni, hogy 37 éves és török származású.


Azt még szintén vizsgálják, hogy szélsőséges nézeteket vallott-e, mint ahogy arra is választ várnak sokan, hogy volt-e pszichés betegsége. Az azonban biztos, hogy a török migráns többször volt rács mögött erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt.

Nem ez az első eset Németországban, hogy terrortámadást hajtanak végre rendőrök ellen. 2016-ban óriási megdöbbenést okozott, amikor egy 15 éves migránslány rántott kést Hannover pályaudvarán, és két rendőrt életveszélyesen megsebesített.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?