KÜLFÖLD

András hercegről és Bill Clintonról is lehetnek szexvideói Jeffrey Epstein nemrég letartóztatott kerítőjének

A hír hallatán András yorki herceg minden külföldi útját lemondta. Szakértők szerint II. Erzsébet fia attól fél, hogy kiteregetik a szennyesét, nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki ellene és az amerikaiak egy harmadik országban letartóztatják.

Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Daily Mail arról ír, hogy az egykor pedofil szexhálózatot működtető Jeffrey Epstein múlt héten letartóztatott barátnője és kerítője, Ghislaine Maxwell olyan pedofil szexvideók birtokában van, melyeken befolyásos és gazdag emberek láthatóak fiatalkorú lányokkal.

A brit bulvárlap cikke szerint Maxwell vélhetően egy vádalku keretében átadja majd ezeket felvételeket az amerikai hatóságoknak, hogy megússza a börtönbüntetést.

Ghislaine mindig is nagyon ravasz ember volt. Sose maradt volna Epstein mellett, ha nem biztosítja valahogyan magát arra az esetre, ha borul a bili. Meggyőződésem, hogy gondosan elrakta az összes pedofil szexvideót azokról a befolyásos és gazdag emberekről, akik valaha igénybe vették Jeffrey Epstein szolgáltatásait. Mindenről van másolata, ebben biztos vagyok. Ha egyszer kitálal – ami hamarosan biztos meg fog történni -, akkor nagyon sok ember ránt majd le mélybe azért, hogy ő megmeneküljön” – fogalmazott Maxwell egyik közeli jó barátja a Daily Mailnek.

Jeffrey Epstein amerikai milliárdost tavaly nyáron tartóztatták le, miután a szövetségi ügyészég azzal vádolta meg, hogy egy kiskorúak szexkereskedelmén alapuló hálózatot működtetett, a hálózat pedig befolyásos politikai és üzleti személyeknek szállított tinilányokat. Az üzletember augusztusban, rejtélyes körülmények között hunyt el egy szigorúan őrzött New York-i börtönben. A hivatalos álláspont szerint felakasztotta magát a cellájában, de az öngyilkosság tényét a mai napig sokan kétségbe vonják.

Epstein ma már felnőtt áldozatainak egybehangzó állításai szerint Bill Clinton egykori amerikai elnök, András yorki herceg és más befolyásos személyek is igénybe vették az Epstein-féle pedofil-hálózat szolgáltatásait. Az ügy egyik koronatanúja, a most 35 éves Virginia Roberts Giuffre legalább 5 olyan embert nevezett meg, akivel az akarata ellenére le kellett feküdnie.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei még múlt hét csütörtökön egy rajtaütésszerű akcióban tartóztatták le Ghislaine Maxwellt New Hampshire államban. Az 58 éves nőt 6 szövetségi bűncselekménnyel vádolják, többek között azzal, hogy több mint 100 kiskorú lányt megkörnyékezett és beszervezett az Epstein-féle pedofil szexhálózatba, melynek a szolgáltatásait több fontos és befolyásos ember is igénybe vette. A feltételezett kuncsaftok között Bill Clinton korábbi amerikai elnök, András yorki herceg, Ehud Barak volt izraeli kormányfő, Alan Dershowitz amerikai sztárügyvéd és Woody Allen filmrendező neve is felmerült.

Maxwellt a hét elején a brooklyni Metropolitan Detention Center nevű börtönbe szállították, ahol kiemelten és szigorúan őrzik. A hatóságok mindent bevetnek annak érdekében, hogy ne végezhessen magával a cellájában, mint ahogy azt Jeffrey Epstein tette kereken egy évvel ezelőtt. Az ügyészek szerint Maxwell semmi esetre sem védekezhet szabadlábon, mivel három útlevele van, nagyon gazdag és rengeteg külföldi kapcsolattal rendelkezik, ezért a szökés kockázata kimagaslóan magas az ő esetében. „Semmi oka nincs arra, hogy az Egyesült Államokban maradjon, miközben egy hosszú börtönbüntetésnek néz elébe” – fogalmazott az ügyben eljáró ügyész.

Maxwell első bírósági tárgyalását jövő hét csütörtökön tartják Manhattanben. A koronavírus-járvány miatt vélhetően nem kell személyesen megjelennie a tárgyalóteremben, hanem videókapcsolaton keresztül fog majd bejelentkezni brooklyni cellájából.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?