Létrehozva: 2020.06.08.

András yorki herceg kiadatását kérte Nagy-Britanniától az Egyesült Államok!

Egyre durvul a botrány II. Erzsébet brit királynő fia körül. Ha a britek teljesítik az amerikaiak kérését, akkor András hercegnek eskü alatt kell vallania arról, hogy milyen szerepet játszott Jeffrey Epstein pedofil-hálózatában.

Az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma András yorki herceg kiadatását kérte az Egyesült Királyságtól, hogy kihallgathassák a tavaly augusztusban öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein pedofil botrányával kapcsolatban - írja a The Sun internetes kiadása.

A brit bulvárlap értesülései szerint az amerikai kormány a nemzetközi büntetőügyek kivizsgálásnál használt úgynevezett „kölcsönös jogi segítség” (MLA) kérelmet nyújtott be a brit belügyminisztériumnál, ami elviekben lehető teszi András herceg kiadatását Amerika számára. Ha kérelmet pozitívan bírálják el a brit hatóságok, akkor a Buckingham-palotának nem lesz beleszólása II. Erzsébet királynő 60 éves fiának ügyébe.

Jeffrey Epstein amerikai milliárdost tavaly nyáron tartóztatták le, miután a szövetségi ügyészég azzal vádolta meg, hogy egy kiskorúak szexkereskedelmén alapuló hálózatot működtetett, a hálózat pedig befolyásos politikai és üzleti személyeknek szállított tinilányokat. Az üzletember augusztusban, rejtélyes körülmények között hunyt el egy szigorúan őrzött New York-i börtönben. A hivatalos álláspont szerint felakasztotta magát a cellájában, de az öngyilkosság tényét a mai napig sokan kétségbe vonják.

Epstein ma már felnőtt áldozatainak egybehangzó állításai szerint Bill Clinton egykori amerikai elnök és András yorki herceg is igénybe vette az Epstein féle pedofil-hálózat szolgáltatásait. Az ügy egyik koronatanúja, a most 35 éves Virginia Roberts Giuffre fel is jelentette a brit uralkodóház tagját. Az amerikai kormány vélhetően emiatt kérhette a herceg kiadatását, de a Sun cikkéből ez nem derül ki.

Virginia egyébként egy BBC-nek adott interjújában részleteket is elárult a találkozásokról. Az egyik alkalommal Epstein magánszigetén voltak, ahol „több lánnyal együtt úgy szolgálták fel őket a hercegnek, mintha gyümölcsök lennének egy tálon.” Az áldozat állítása szerint a királyi család tagja legalább három alkalommal létesített vele szexuális kapcsolatot az akarata ellenére. Egy másik alkalommal pedig Londonban találkozott a herceggel, együtt buliztak egy belvárosi elit-szórakozóhelyen, majd Epstein egyik londoni ingatlanjában többször arra kényszerítették, hogy lefeküdjön a királyi család sarjával.

András herceg egy azóta hírhedté vált interjúban igyekezett tételesen cáfolni Virginia állításait. András azt mondta: egyáltalán nem ismeri Giuffre-t, és semmi sem igaz abból, amit vele kapcsolatban állít. András hercegről és az akkor 17 éves Giuffre-ről egyébként készült közös kép is, de ezt a herceg szerint digitálisan manipulálták. András érvelése szerint a nő feljelentésében szereplő napon nem találkozhattak Londonban, mert akkor a lányát egy születésnapi bulira vitte egy Pizza Expressbe.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási orosz győzelem, megszégyenült az Egyesült Államok

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

hirtv.hu

Kormányinfó - élőben a HírTV műsorán + videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Megígérte, hogy visszajön”- Asztmarohamot kapott a trambulinon egy kisfiú, nem tudták megmenteni

KÜLFÖLD

„Szerencséje, hogy életben van” – Iskolaigazgatójára támadt egy kilencedikes diáklány

KÜLFÖLD

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya

KÜLFÖLD

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók