KÜLFÖLD

Angela Merkel ezzel a tervvel készül a járvány második hullámára

A német kancellár azt szeretné, ha konszenzusos megállapodás születne arról, hogy egy új járványhullám esetén mennyi az az esetszám, amit elérve ismét érvénybe lépnének a szigorú szabályozások.
  • Szerző: RIPOST

Úgy néz ki, hogy május 9-től Németországban többé-kevésbé minden visszatér a régi kerékvágásba. Angela Merkel azonban attól tart, hogy a korlátozások enyhítése táptalajt ad a koronavírus-járvány újabb hullámának. A német Bild című napilap információi szerint a kancellár csak bizonyos feltételek mellett ment bele abba, hogy enyhítsenek az eddigi szigorú szabályozásokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Angela Merkel német kancellár
Fotó: Afp

A legfőbb kritérium pedig az volt, hogy ha egy körzetben 35 új megbetegedés jut 100 ezer lakosra egy hét alatt, akkor annak a körzetnek vissza kell térnie az április 20-án érvényben lévő szigorításokhoz.

Ez alól csak az képez kivételt, ha egy helyre koncentrálva, például egy idősek otthonában van ennyi új fertőzött. Akkor azt ugyanis izoláltan tudják kezelni. A szigorítások pedig azzal lennének egyenlőek, hogy az iskoláknak, az üzleteknek, a fodrászatoknak ismét be kellene zárniuk, a kijárási korlátozás pedig újfent életbe lépne. A német kormány egyébként közölte, hogy heti rendszerességgel figyeli a fejleményeket, és ha szükségesnek látják, akkor azonnali intézkedésekről döntenek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?