KÜLFÖLD

Áttörő sikert értek el a koronavírus elleni kutatás során

Megtalálták a vírus gyenge pontját, már csak egy módszert kell megalkotniuk a szakembereknek.
  • Szerző: Ripost

A Northwestern egyetem kutatói egy új sebezhetőségét fedezték fel az új típusú koronavírusban. Ezzel egy viszonylag egyszerű és potenciálisan biztos kezelési módot is kifejleszthetnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A koronavírus, hírhedt tüskefehérjéje segítette őket közelebb egy kicsit a megoldáshoz.

Fotó: Getty Images

A nano méretű szimulációk segítségével a kutatók rájöttek, hogy az előbb említett terület pozitív töltésű. Így a negatív töltésű emberi sejtek receptoraival egyenesen vonzzák egymást. Ha viszont rájönnének, hogyan lehetne a vírus gyenge pontját negatív töltésű molekulákkal blokkolni, akkor képtelen lenne beágyazódni a szervezetünkben – írja a SienceDaily.

„Nem számítottunk arra, hogy elektrosztatikus kölcsönhatásokat tapasztalunk 10 nanométeren. Mivel fiziológiai körülmények között az elektrosztatikus kölcsönhatások már nem fordulnak elő 1 nanométernél nagyobb távolságban” -kezdte a kutatásban résztvevő Qiao.

„A hasítási hely döntő jelentőségű a vírus emberi sejtekbe történő beágyazódásának szempontjából. A munkánk azt mutatja, hogy ez egy olyan kezelésmód kialakítását is előresegítheti, ami csökkentené, esetleg teljesen megszüntetné a koronavírus fertőző hatását az emberi szervezetre” – tette hozzá egy másik kutató, Monica Olvera de la Cruz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?