KÜLFÖLD

Ausztráliában rózsaszín körömfestéssel szabadítják meg a „férfiasságuktól” az iskolásokat

A kontinens méretű szigetországban rengeteg szülő kiakadt, hogy a beleegyezésük nélkül kezdték „érzékenyíteni” a gyerekeiket.

Victoria és Új-Dél-Wales tartomány több állami iskolájában is arra kötelezték a fiú diákokat egy „mentálhigiéniás műhelyfoglalkozás” keretén belül, hogy fessék rózsaszínre a társaik körmeit, ezzel megszabadítva egymást a „mérgező férfiasságuktól”.

A Daily Mail ausztrál kiadásának beszámolója szerint a rendhagyó foglalkozásokat egy öngyilkosságmegelőzésére specializálódott civil szervezet, a Tomorrow Man szervezte meg legkevesebb 6 iskolában. Mindez azt jelenti, hogy alsó hangon legalább ezer fiúdiáknak lettek kipingálva a körmei az egyenlőség, az elfogadás és a tolerancia jegyében.

„Hogy az istenben lehet ezt oktatásnak nevezni” – fogalmazott a rendhagyó foglalkozással kapcsolatban Mark Latham, az Egy Nemzet (One Nation) nevű jobboldali párt új-dél-walesi vezetője. A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a tartományi kormány akkreditáció nélküli civil szervezeteket enged az iskolákba, hogy ott valóságtól elrugaszkodott elméletekkel szédítsék a diákokat.

Helyi sajtóinformációk szerint az érzékenyítő programon való részvétel nem volt szabadon választható, és több diák is panaszt tett az iskolája vezetőségénél azért, mert az akarata ellenére festették ki a körmeit.

„Úgy érzem, az egész foglalkozásnak az volt a célja, hogy rosszul érezzem magam csak azért, mert fiú vagyok. És megbánást tanúsítsak olyan dolgok miatt, melyeket sosem követtem el”

- mondta egy érintett kisdiák, aki azt is hozzátette, hogy a foglalkozást megelőzően semmit sem mondtak nekik azzal kapcsolatban, hogy mit fognak csinálni.

Egy rózsaszínűre festett ausztrál diák körmei. (Forrás Tomorrow Man – Instagram)

Miután a körömfestésből botrány lett, a Tommorow Man kiadott egy közleményt, mely szerint a szóban forgó képzésük erős érzelmi izomzatot épít, és gyűlölet nélküli tereket alkot annak érdekében, hogy meg lehessen vitatni, milyen szerepet töltenek be majd be a férfiak a társadalomban.”

A szervezet hivatalos honlapján hozzáférhető információk szerint az egyik oktatási programjuk tartalmaz egy foglalkozást, melynek célja a „férfias és nőies energiák újradefiniálása, és a nemi egyensúly megteremtése.„ Minden jel szerint ezt az elméletet ültették át gyakorlatba, amikor rózsaszín körömfestésre kötelezték az iskolásokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?