KÜLFÖLD

Autó elé lökte vitapartnerét egy fiatal, megúszta börtön nélkül

Több mint két évvel ezelőtt komoly vita alakult ki két migárns között a németországi Lipcsében. A 22 éves Hisham B. akkor úgy érezte, hogy a becsületébe gázoltak, ezért ördögi bosszút tervelt ki.
  • Szerző: WM

A német nagyváros egyik pályaudvara előtt várakozott a két férfi, majd amikor zöldre váltott a lámpa, és az autók elindultak, akkor Hisham a kocsik elé lökte a vitapartnerét, akit ezután súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. A feltételezett elkövető és az ügyvédje végig arra játszottak a tárgyalás során, hogy húzzák az időt. A számításuk bejött, mivel bár első fokon 4 és fél évre ítélték a líbiai migránst, a felülvizsgálati eljárás során felmentették, és a napokban szabadon távozhatott a bíróságról. Az ügyészség azért háborog, mert az elején rengeteg szemtanút hallgattak meg, az első ítélet mégis több mint egy évvel később született csak meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Mostanra, miután már lassan három éve történt az emberölési kísérlet, a szemtanúk már homályos emlékeztek csupán, így azt sem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy valóban Hisham B.-e a valódi elkövető. Szintén a gyanúsított malmára hajtotta a vizet, hogy időközben nyomtalanul eltűnt az áldozat, így őt már ki sem tudták újra hallgatni. A korábban kiszabott 4 és fél év tehát semmisnek tekinthető, a líbiai migránsnak ebből egyetlen napot sem kell leülnie.

És ezeket olvastad már?