KÜLFÖLD

Az Atlanti-óceánnál tűnt el a magyar férfi, a lányát kimentették

Fotózás közben vitte el a hullám az apát és a lányát a Kanári-szigeteknél.
  • Szerző: Ripost

A nyaralását töltötte a a 3 és 5 éves lányával egy magyar család a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken. Vasárnap azonban szörnyűség történt – írja a Bors.

A Guayedra strandon történt a tragikus eset, melyről két helyi, húszas évei elején járó fiatal, Nagore és Raúl számolt be.

Képünk illusztráció

„Egy forró délután volt vasárnap. Éppen a parton ültünk egy étteremben, amikor láttuk, hogy egy család a parton fényképezkedik” – mondta egyikük egy spanyol lapnak. „Elég kiszámíthatatlan volt a tenger, nagyok voltak a hullámok. Egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy egy nagy, kicsapó hullám berántja a sziklapatton fürdőruhában álló édesapát és a kislányát. Egy percig sem tétlenkedtünk, mindketten a segítségükre siettünk – emlékezett vissza.

A két spanyol férfi az 5 éves kislányt megtalálta a hullámokban, aki arccal lefelé lebegett a vízen. Az édesapát viszont sehol sem találták.

A megmentőket és az eszméletlen Dórát, aki időközben magához tért és vizet hányt, nem a part, hanem az óceán felé sodorták a hullámok.

A parton lévők értesítették a kanári-szigeteki speciális hatóságokat, akik helikopterrel kimentették a triót. Mindhárman kihűltek, így kórházba vitték őket, a kislánynak azonban különösen súlyos volt az állapota. Rövid időn belül azonban sikerült stabilizálni, és a napokban elhagyhatja a kórházat, hazatérhet Magyarországra.

A két megmentő meglátogatta a kórházban Dórát, aki rendkívül hálás volt: megölelte őket, és kö­szönetet mondott nekik, hogy megmentették az életét.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?