KÜLFÖLD

Az életéért küzd a 4 hónapos kislány, akit fertőzéssel szállítottak kórházba

A csecsemő sorsáról egyelőre nem tudnak jót mondani az orvosai, családtagjai is veszélybe kerültek.
  • Szerző: Ripost

Egy négy hónapos kislányt szállítottak kórházba intenzív meningococcus-betegséggel. Az adelaide-i csecsemőt a rendkívül veszélyes állapota miatt azonnal kezelésbe vették. A fertőzése ugyanis vírustörzstől függően akár halálos is lehet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Daily Mail információi szerint a gyermek családtagjait is riasztották, mert fenn áll a veszélye, hogy elkapták a fertőzést. Nekik most antibiotikum kúrán kell részt venniük az esetleges kitettség miatt.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az orvosoknak egyelőre még nem sikerült meghatároznia a pontos meningococcus törzset, ami megtámadta a kislányt.

„Több olyan embert is azonosítottak, akik szoros kapcsolatban voltak a pácienssel, nyolc embert irányítottak kórházba az antibiotikum kezelésre” - nyilatkozta az esetet vizsgáló orvos.

A vírustörzs ebben az évben a harmadik áldozatát szedte Ausztráliában. Az esetek közül az egyik csoport a B, a másik pedig a W szerocsoport. Egy 29 éves adelaide-i férfi meghalt, miután az év elején diagnosztizálták nála a betegség W-törzsét. Egy másik 21 éves nő pedig jelenleg is az életéért küzd. A kisgyermek sorsa egyelőre még ismeretlen.

A meningococcus betegség a kisgyermekeknél az alábbi tüneteket válthatja ki: láz, vörös vagy lila foltok, rendellenes bőrszín, lábfájdalom, hideg kéz vagy láb.

Felnőttek esetében gyakori tünet a fejfájás, láz, hányás, nyaki merevség és ízületi fájdalom.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?