KÜLFÖLD

Az életéért küzd az afgán késelő bécsi áldozata - újabb részletek

Újabb részletek derültek ki a szerdai, bécsi késes támadássorozatról. Az afgán migránst már ki kellett volna utasítani Ausztriából, de eltûnt a hatóság szeme elől.
  • Szerző: F.G.

Egyre több információ jelenik meg Jafar S.-ről, a szerda esti támadás gyanúsítottjáról, aki megkéselt egy háromtagú osztrák családot: egy 67 éves bécsi fogorvost, annak 56 éves feleségét és 17 éves lányukat. Az asszony és a lány már nincsenek kritikus állapotban, de a fogorvos életéért küzdenek az orvosok – írja a krone.at.

Az afgán férfi ezután még megkéselt a közelben egy másik migránst is, ezután sikerült elfogni.

Jafar S. már rég nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A férfi 2015-ben érkezett illegálisan Ausztriába, és azóta elítélték kábítószeres bűncselekményekért. Kivonta magát a menedékjogi eljárás alól, végül vállalta, hogy önként elhagyja az országot, de ez nem történt meg, mintegy „illegalitásba vonult”.

A bécsi rendőrfőnök, Gerhardt Pürstl a Zib 2 tévének azt mondta, sokkal következetesebben kellene végrehajtani a migránsokra vonatkozó előírásokat.

„Ha valaki az országunkba érkezik, akkor minél előbb integrálni kell, ha ez nem lehetséges, akkor pedig haza kell küldeni”

– fogalmazott Pürstl.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?