KÜLFÖLD

„Az életem és a lelkem fele elment vele” – egy 39 éves nő halt meg koronavírusban

A zaklatott testvér értetlenül áll 39 éves nővére halála előtt.
  • Szerző: Ripost

Egy 39 éves romániai nő, bár nem szenvedett semmilyen betegségben, nem volt alapbetegsége, belehalt a koronavírusba. A röntgenfelvételeken az orvososok is ledöbbentek, pár nap alatt tönkre tette a vírus a nő tüdejét – írja a Pro Tv.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Borzalom, hogy tönkre tette a vírus pár nap alatt az egészséges nő tüdejét.

A nő vasárnap került be a megyei kórház fertőző osztályára, Covid-19 tünetekkel: 38,1 Celsius-fokos láz, légszomj, száraz köhögés, bőrfájdalom.

„A tünetei alapján és a járványhelyzet miatt már kezdetektől gyanítottuk, hogy koronavírussal állunk szemben. A helyzet rossz volt, sürgősen kórházba került az intenzív osztályra, elszigetelten, amíg el nem készült a teszt eredménye„-mondta Dan Crainic doktor.

Megtudtuk: még a teszt eredménye sem érkezett meg, amikor újra kellett éleszteni a beteget.

„Újraélesztették, lélegeztetőgépre helyezték. Időközben azt a laboratóriumi tesztet is megkaptam, amely megerősítette a SARS-COV2 vírus diagnózist, következésképpen folytattam a kezelést. Sajnos másnap, ugyanabban az időben újra leállt a légzése és a beteget már nem lehetett újraéleszteni, így halottnak nyilvánították ”- tette hozzá az orvos.

A nő testvére, Maria Constantin értetlenül, összetörve áll nővére halála előtt.

 

„Nem is tudom mivel kezdjem.. Nem találom a szavakat és a lelkiállapotom sem segít, de mivel sokan szerették a nővéremet, sok üzenetet kaptam. Mindenki azt kérdezi, hogy mi történt Anemona-val, így leírom, amit tudok„ – kezdi a történetet a testvér.

„Június 15-19 között többször beszéltem vele telefonon, mert nem érezte jól magát. Azt mondta, hogy megfázott, fáj a nyaka és hogy köhög. A család unszolására végül orvoshoz ment. Június 20-án a sürgősségi osztályon próbálkozott, de nem engedték be a kórház udvarára sem, elküldték. Az EarthAster sürgősségi egységével konzultáltak vele, és nem vették figyelembe a diagnózist, ami az IACRS receptjén látható (ez egy hirtelen, diffúz fertőzés, amely érinti a tüdő több részét). Kiváltotta a receptjét és bevette a tablettákat, majd június 21-én rosszabbul érezte magát és újra bement a sürgősségire. Amikor utoljára beszéltünk, azt mondta, hogy jobban érzi magát, aztán hirtelen nem vette fel a telefont. Felhívtam a kórházat, ahol azt mondták, újra kellett éleszteni. Beszélni akartam az ügyeletes orvossal, de sehol sem volt. A telefonszámomat egy ápolónőnél hagytam, és megkértem az orvost, hogy hívjon fel, hogy tudjam az állapotát, mert az ápolónő nem adott meg részleteket. De hiába kértem, nem hívott fel senki. Minden órában felhívtam, hogy kérdezzek róla, de csak annyit mondtak, hogy komoly az állapota. 22-én egy orvos azt mondta, hogy most épp újraélesztik a nővéremet, nincs ideje beszélni velem”.

Maria pár órával később, a sógorától tudta meg, hogy a testvére meghalt. Felhívta a kórházat, akik megerősítették a hírt.

A nővéremnek kétoldali tüdőgyulladása volt .... csak ennyit tudok, most hagyom, hogy levond a következtetéseket... ha volt COVID, miért kapott csak tüdőgyulladás diagnózist? És miért maradt otthon... azaz júniusban 20-án Covidról még szó sem volt, június 21-én meg már nagyon komoly stádiumban volt. Mindent elmondtam, amit tudok, kérlek, ne bombázz üzenetekkel és kérdésekkel, és tiszteld a lelki fájdalmamat, mert mindegy, bármi történjék, senki sem adhatja vissza a nővéremet.„

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?