KÜLFÖLD

Az iraki védelmi miniszter svéd állami pénzeket tett zsebre jogtalanul

Az iraki-svéd kettős állampolgárról egy bírósági ítélet kimondta, hogy munkaképtelen, aztán valahogy mégis tisztséget vállalt az iraki kormányban.

A svéd sajtó értesülései szerint segélyekkel történő visszaélés miatt feljelentették Nadzsáh as-Sammari iraki védelmi minisztert Svédországban. A gyanú szerint ugyanis az iraki-svéd kettős állampolgár úgy vett fel éveken keresztül lakhatási és gyermektámogatási segélyeket több ezer korona értékben, hogy közben Bagdadban élt.

Najah al-Shammari (AFP)

Nadzsáh as-Sammari még 2011-ben költözött Svédországba és egy stockholmi agglomerációjában található házba jelentkezett be. A férfi 2015-ben svéd állampolgárságot kapott, amivel családja jogosulttá vált a helyi szociális segélyekre. Sajtóinformációk szerint as-Sammari azért kapott kimagaslóan magas szociális segélyeket, mert egy bírósági ítélet kimondta róla, hogy memóriazavarai miatt nem tud munkát vállalni. Azt nem tudni, hogy az iraki származású politikus mikor tért vissza szülőhazájába, de az szinte biztosra vehető, hogy éveken keresztül jogtalanul tette zsebre a svéd állam híresen nagyvonalú szociális juttattatásait.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?