KÜLFÖLD

Az olaszok meggyilkolásáról írtak rapdalt a migránsok egy szardíniai befogadóközpontban – videó

Nagyon úgy fest, hogy az olasz adófizetők pénzén fenntartott befogadóközpont lakói gondolkodás nélkül megölnék szállásadóikat, ha erre lehetőségük nyílna.

A Szardínia szigetének déli részén található monastiri zárt befogadóközpontban elhelyezett észak-afrikai illegális bevándorlók egy csoportja írt egy francia nyelvű rapdalt, melyben az olaszok torkának elvágásával fenyegetőznek – írja a Libero című olasz hírlap internetes kiadása.

A feltételezhetően algériai, marokkói és líbiai migránsok videóklipet is készítettek a vérlázító dalhoz. A felvételen az látható, hogy életerős fiatal férfiak jókedvűen táncolnak félmeztelenül, a tetoválásaikat csókolgatják, verekednek, egyikük pedig elhúzza a hüvelykujját a nyaka előtt, amikor az olaszok torkának elvágásáról szóló sorokhoz ér rappelés közben.

A bevándorlásellenes Liga vezetője, Matteo Salvini a Facebookon reagált a történtekre. „Gratulálok a Conte-Lamorgese párosnak az olasz népnek okozott végtelen megaláztatásért azáltal, hogy fogadják azokat, akik háborút hoznak az otthonunkba” – írta közösségi oldalán a jobboldali politikus.

Arról nem tudni, hogy a bevándorlási hatóságok – esetleg a rendőrség – indított-e bármilyen vizsgálatot a nyilvánvalóan gyilkosságra felbujtó rapdal szerzői, illetve a videóban szereplő migránsok ellen.

A monastiri zárt befogadóközpont egyébként azzal került be a hírekbe az elmúlt hetekben, hogy az ott élő illegális bevándorlók éhségsztrájkba kezdtek a rossz ellátás, illetve a járvány miatt hozott kijárási korlátozások miatt. A bevándorlók később fellázadtak és rá is támadtak a létesítményt biztosító rendőrökre, miután látták, hogy önsanyargatással nem tudnak érdemi eredményeket elérni.

És ezeket olvastad már?