KÜLFÖLD

Az orvosok is megdöbbentek: újszülött hármasikreknél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést

Úgy vélik, az anyaméhen belül fertőződhettek meg.
  • Szerző: Ripost

Újszülött hármasikreknél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést Mexikóban: orvosok azt feltételezik, hogy az anyaméhen belül fertőződtek meg – közölték az ottani egészségügyi hatóságok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A hármasikrek császármetszéssel jöttek a világra a múlt szerdán az északkelet-mexikói San Luis Potosí állam egyik kórházában. Monica Rangel egészségügyi titkár szerint mivel koraszülöttek voltak, elvégezték rajtuk a tesztet, és kiderült, pozitív.

Az ikrek közül az egyiknek vannak a koronavírus okozta Covid-19 légzőszervi betegség tünetei. A másik két gyerek tünetmentes, és nincsenek tünetei a szülőknek sem. Őket is tesztelték, de az eredményekre még várni kell – írja az MTI.

Rangel szerint kizárt, hogy a két fiú és egy kislány a születésük után kapták el a vírust, tekintettel arra, hogy világra jöttük után egy órával végezték el rajtuk a tesztet. Feltehetően a méhlepényen keresztül jutott át a szervezetükbe a vírus, de ezt még meg kell erősíteni – mondta az egészségügyi titkár, aki meglepőnek nevezte az esetet.

Mexikóban gyors ütemben terjed az újfajta koronavírus-fertőzést. Hétfőn a hatóságok 4599 új fertőzéses esetet jelentettek és 759 halálesetet. Velük együtt 185 122 embert kapta el eddig a fertőzést, és 22 584-en haltak bele a vírus okozta betegségbe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?