KÜLFÖLD

Az orvosok közölték a szülőkkel: meg fog halni 6 éves kisfiuk, de váratlan dolog történt

A kisfiú legyőzte a halálos kórt, pedig az orvosai sem hittek benne.
  • Szerző: Ripost

Az orvosok sem értik, hogyan kerekedhet felül egy gyógyíthatatlannak hitt betegségen egy 6 éves brit kisfiú. A worcesteri Oscar Saxelby-Lee szervezetében a vérrák leghalálosabb válfaját, az akut limfoid leukémiát diagnosztizálták az orvosok, amely ellen az orvosi gyakorlatban nincsen gyógymód – írja a Sun.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Oscarnál azonnal megkezdték a kemoterápiás kezeléseket, enélkül ugyanis hetei vagy hónapjai lettek volna hátra. Sajnos azonban a kezelés nem volt hatásos, ahogy az őssejtátültetések sem. Az angol orvosok közölték is a szörnyű hírt a családdal: nincs esélye a túlélésre.

A szülők azonban nem adták fel, és találtak is egy forradalmi, speciális kezelést. A CAR-T terápiát Szingapúrban végezték el a kisfiukon, de igencsak borsos áron. A családnak 500 ezer fontra, azaz átszámítva közel 200 millió forintra volt szüksége, amihez rengetegen hozzájárultak.

A brit gyermek volt a második, akin elvégezték a kezelést, de ehhez szüksége volt még egy csontvelő-átültetésre is, a donor pedig a saját édesapja volt.

Oscar a csodával határos módon már 6 hónapja tünetmentes, folyamatosan negatívak a tesztjei. A szülők rendkívül hálásak mindenkinek, de még korai az öröm: a kisfiuk ugyanis csak akkor jelenthető ki teljesen gyógyultnak, ha 5 év után is tünetmentes marad.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?