KÜLFÖLD

Azt hitte, sosem láthatja születendő unokáját – a poklot élte meg a koronavírusos ápoló

Olyan fájdalmai voltak, hogy azt hitte, meg fog halni a koronavírus miatt, ám néhány héttel később, hogy felgyógyult, késlekedés nélkül visszament dolgozni.
  • Szerző: Ripost

A kétgyermekes édesanya, Nichola Jacknek epilepsziás rohamai lettek, miközben egy otthonban dolgozott. Miután panaszaival kórházba ment, megállapították, hogy koronavírusos.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mivel azonban nem volt szüksége lélegeztetőgépre, otthonában lehetett karanténban. Az első héten a poklok poklát járta meg, nem tudott enni, aludni, de még a mosdóba sem volt ereje kimenni. A kínzó fájdalom a feje tetejétől a lábujjáig terjedt az egész testén keresztül – írja a Metro.

Az első hetet az ágyához kötve töltötte, és meg volt győződve arról, hogy soha nem fogja látni várandós lánya, Susie születendő gyermekét, mivel júniusra írták ki.

Az egyik éjszaka, amikor férje felkelt, szó szerint halálra rémült, mert Nichola mozdulatlanul, egyetlen hang nélkül és kéken feküdt az ágyában.

„Féltettem az életemet, egy ponton azt hittem, hogy meg fogok halni. Az ágyban fekve sírtam, arra gondolva, hogy hátrahagyom a férjem és soha nem láthatom az unokámat” – árulta el Nichola Jack, aki azt is hozzátette, hogy eleinte félt visszamenni dolgozni, mert attól tartott, hogy újra elkaphatja a vírust.

Majdnem két hét elszigeteltség után gyógyult meg teljesen. Így pár héttel később már vissza is tért munkájához az idősgondozó otthonba, ahol addigra már 12-en vesztették életüket a koronavírus miatt. Végül azért is vállalta, hogy visszamegy, mert nem akarta cserben hagyni a gondozottakat, mindent meg akart tenni, hogy segíteni tudjon nekik.

Nicola egyébként hét évvel ezelőtt lett epilepsziás, rohamai néha és véletlenszerűen törnek elő, amit kiválthat a fizikai stressz, megfázás vagy egyes betegségek is. Az orvosok azt mondták, hogy a Covid-19 vírus is kiválthatja ezeket a rohamokat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?