KÜLFÖLD

Babakocsit toló anyukát gázolt el a részeg doktornő – és ez még nem minden

Nem szabadott volna újra alkoholt innia, mégis megtette.
  • Szerző: Ripost

Egy 57 éves pozsonyi doktornő márciusban Ligetfalun egy kereszteződésben felhajtott a járdára, és elütött egy babakocsit toló anyukát. A nőt kórházba kellett szállítani, a kicsinek viszont szerencsére semmi baja nem esett. A volán mögött ülő doktornőről kiderült, hogy rengeteget ivott: a szonda 2 ezrelék alkoholszintet mutatott – írja a Paraméter.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Autójában több üres alkoholos üveget is találtak, valamint gyógyszereket. Olyannyira nem volt magánál, hogy segítség nélkül nem tudott átszállni a rendőrautóba sem. Ráadásul úgy vezetett, hogy pár hónappal korábban Magyarországon bevonták a jogosítványát ittas vezetésért.

A baleset után végül úgy döntöttek, szabadlábon védekezhet, ha nem iszik alkoholt, nem ül a volán mögé, illetve jelentkezik egy pártfogónál és részt vesz egy terápián. A doktornő ehelyett újra inni kezdett, a saját családja hívta ki rá a rendőrséget. A szonda szerint 3 ezrelék volt az alkoholszintje.

A bíróság ezután elrendelte a vizsgálati fogságba helyezését. A nő azzal érvelt, hogy számára csak az intézeti kezelés segíthet, a bíró viszont ezt az érvet nem fogadta el, mivel, már egyszer így is megszegte, és akár újra volán mögé is ülhetne ittasan.

És ezeket olvastad már?