KÜLFÖLD

Baby-Hitlernek nevezte a Soros-szervezet a fiatal kancellárt

A Mission Lifeline nevű nem állami szervezet az egyik legnagyobb közösségi oldalon írta ki, hogy szerintük Sebastian Kurz szélsőjobboldali politikus, és e Baby-Hitlernek titulálták.
  • Szerző: WM

Amint arról a is beszámolt, Sebastian Kurz egy vasárnapi lapinterjúban arról beszélt, hogy a Földközi-tengeren folytatott mentőakciók generálják a tömeges migrációt és segítik az embercsempészek munkáját. E miatt pedig egyre több lélekvesztőn útnak induló migráns fullad vízbe. A Soros György alapítványai által is támogatott német Mission Lifeline nevű NGO az interjú közlése után hisztérikus rohamot kapott. A Twitteren kiposztolták a leendő osztrák kancellár képét, és annyit írtak hozzá, hogy „Baby-Hitler a Bild című újságban: szélsőjobb”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Megszólalt a témában az a Carola Rackete is, akit egy civilszervezet hajójának kapitányaként vettek tavaly őrizetbe Olaszországban. A vád akkor az volt ellene, hogy menedzseli az Európa felé tartó tömeges migrációt, mivel engedély nélkül kötött ki a hajója fedélzetén lévő migránsokkal az olasz partoknál. Rackete szintén a twitteren fejtette ki a véleményét, ő úgy látja, hogy a Kurz-féle kijelentéseket ökofasisztának szokás nevezni.

Sebastian Kurz álláspontja ennek ellenére egyáltalán nem új. Már az előző kormányzása alatt is többször kijelentette, hogy szerinte a tengeri mentőakciók nem működnek, és kifejezetten károsak, mivel azt sugallja a távolról útnak induló illegális bevándorlóknak, hogy ingyen jegyet kapnak Európába. Az osztrák politikus nem titkolt célja egyébként az is, hogy Brüsszelben megpróbálja a megfelelő irányba kormányozni a migrációról való közgondolkodást. Kurz véleménye szerint ugyanis fontos, hogy védjük meg a határainkat szárazföldön és tengeren egyaránt. A kérdés azonban az, hogy mekkora támogatást kap Kurz a saját kormányától, miután a tömeges bevándorlást támogató zöldekkel alakított koalíciót.

És ezeket olvastad már?