KÜLFÖLD

Ez minden szülő rémálma: Borzalmas, mit tett az 5 hónapos kisbabával a szívtelen bébiszitter

A fiatal házaspár úgy gondolta, biztonságban van a babájuk, amíg dolgoznak. Ám a bébiszitter nem bírta elviselni, ahogy sír a kicsi...
  • Szerző:

Életfogytiglani börtönbüntetést kért az ügyészség egy Miami-ban élő egykori bébiszitter ellen; a nő ugyanis olyan erősen megrázta a gondjaira bízott, öt hónapos csecsemőt, hogy a gyerek súlyos agy- és gerincsérüléseket szerzett, és egész életre szóló, tartós fogyatékosságot. A brutálisan kegyetlen bébiszitter 1985-ben állt először bíróság előtt az ügyben: Terry McKirchi akkor három hónap börtönbüntetést kapott, három év próbaidőre felfüggesztve. Ám az ügyben tragikus fordulat következett be 2019-ben: a súlyosan bántalmazott gyerek, Benjamin Dowling elhunyt; és a boncolás során kiderült, hogy halálát a csecsemőkori bántalmazás okozta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

A sérülés után Benjamin soha nem kúszott, járt, beszélni sem tanult meg. Egész életében szondával etettük, és borzasztó fájdalmai voltak.” – nyilatkozta az anya a News Miami-nak. Az anya hozzátette, hogy amikor 1984-ben, a végzetes napon átvette a kisbabát a bébiszittertől, egyből látta, hogy óriási baj van. „Ökölbe voltak szorítva a kis kezei, és ernyedt volt a teste.” Azonnal kórházba rohantak a babával, ahol kiderült, hogy súlyos agykárosodást szenvedett, méghozzá azért, mert valaki brutálisan erősen megrázta. A bébiszitter ártatlannak vallotta magát, az ítélete után úgy nyilatkozott a nyolcvanas években, hogy a lelkiismerete tiszta, éppen várandós, és borzasztó, hogy ez az eset hogy megviseli a családját. Azóta, hogy meghalt a gyermek, se az 59 éves bébiszitter, se az ügyvédje nem nyilatkozott a sajtónak; McKirchi jelenleg börtönben várja a tárgyalást, ahol akár tényleges életfogytiglani börtönre ítélhetik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?