KÜLFÖLD

Bécsi terrortámadás: Szemben állt a lövöldözővel, de túlélte

Egy pillanatig szemben állt az utcán az egyik merénylővel egy pincérnő, aki aztán lélekjelenlétének köszönhetően egy egész étteremnyi vendéget mentett meg.
  • Szerző: Ripost

Balázsék rádióműsorában adott interjút egy kilenc éve Bécsben élő nő, akinek rengeteg ismerőse dolgozik a vendéglátásban. Kedden reggel egy volt kolleganőjénél érdeklődött a történtekről, és meglepődve hallotta, hogy ismerőse szemben állt hétfő éjjel azzal a merénylővel, akit a videókon is láthatunk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az alagsorban bújtak el

„Valahol náluk kezdődött ez az egész. Nekem azt mesélte, hogy kiment az utcára dohányozni, és egyszer csak szemben állt vele az egyik lövöldöző. Az elkezdett lőni, de szerencsére nem rá célzott, így ő valahogy berohant az étterembe és elkezdett üvölteni, hogy lőnek kinn, mindenki bújjon el – meséli a nő.

Fotó: AFP

A vendégek a földszintről az alagsori helyiségekbe rohantak, akadtak akik a mellékhelyiségekben, mások a raktárban bújtak el és zárták magukra az ajtót. „Telefon sem volt náluk, mindent az asztalokon hagytak fenn. Ki sem mertek jönni, csak órákkal később talált rájuk a rendőrség, de még akkor sem engedték ki őket, a barátnőm is csak reggel ért haza” – mesélte Eszter elcsukló hangon.

Hétfőn este terrortámadás történt Bécs hat különböző helyszínén. A lövöldözés a bécsi Stadttempel nevű zsinagóga közelében kezdődött tegnap este nyolc körül. Az egyik áldozat a helyszínen halt meg, a másik áldozat, egy nő, a kórházban halt bele a sérüléseibe. Összesen további 14 embert vittek kórházba, köztük hatan vannak súlyos állapotban. A merénylők rálőttek arra a rendőrre is, aki a zsingagógánál látott el őrszolgálatot, és azokra a rendőrökre is, akik üldözőbe vették őket. Az egyikük súlyosan megsérült.

 

És ezeket olvastad már?