KÜLFÖLD

Beismerő vallomást tett a Soros által is támogatott civil szervezet

A Sea-Watch nevű NGO szóvivője egy interjúban elismerte, hogy nem tudják ellenőrizni azokat az illegális bevándorlókat, akiket a hajóikra vesznek, majd Európába szállítanak.
címkék:
  • Szerző: WM

Amint arról korábban a is beszámolt, Olaszországban őrizetbe vettek három migránst, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy líbiai tárborban embereket kínoztak, erőszakoltak és öltek. A legfrissebb információk szerint a kegyetlen bevándorlók június 29-én érkeztek a dél-európai országba, méghozzá a Sea-Watch 3 nevű hajóval. Nagy port kavart akkor a hajó kikötése, arra ugyanis az akkori olasz belügyminiszter, Matteo Salvini nem adott engedélyt. A német hajóskapitányt annak idején őrizetbe vették, és illegális bevándorlásban való közreműködés miatt eljárást indítottak ellene az olasz hatóságok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A dpa nevű német hírügynökség ezzel kapcsolatban megkereste a Sea-Watch nevű nem állami szervezetet (NGO). A Soros György által támogatott NGO szóvivője elmondta, hogy nem lehet kizárni, hogy valóban az ő hajójuk fedélzetén érkeztek Európába a migránsok, de szerintük erre konkrét bizonyítékok sincsenek. Ruben Neugebauer a következő beismerő vallomásnak felérő mondattal magyarázta a dolgot:

Nem tudjuk beazonosítani az embereket, akiket a fedélzetre veszünk, ők ugyanis iratok nélkül jönnek.

Ez lényegében azt jelenti, hogy ezek az NGO-k akár terroristák tucatjait is Európába hozhatják.

Az erőszakos migránsok ügyére is csak úgy derült fény, hogy egy későbbi hajóval Olaszországba érkezett migránsok felismerték korábbi kínzóiakat. A hatóságok pedig megpróbálták eltussolni az ügyet, először arról ugyanis az Il Giornale nevű napilap számolt be, a rendőrség pedig csak szeptember közepén erősítette meg az értesülést. Matteo Salvini volt belügyminiszter elítélte a botrányt, és bocsánatkérést vár a Sea-Watch 3 német kapitányától.

Carole Rackete hajós kapitány
Fotó: Getty

Carola Rackete nem csak törvényt sértett az engedély nélküli hajókikötéssel, de még három olyan migránst is Olaszországba fuvarozott, akiket erőszakkal, kínzással és gyilkossággal vádolnak

– mondta Salvini.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?