KÜLFÖLD

Bejelentette az orosz hatóság: 100%-os a legújabb orosz vakcina immunológiai hatékonysága

Az oltóanyag neve: EpiVacCorona.
  • Szerző: Ripost

„Százszázalékos a második orosz vakcina, a novoszibirszki Vektor virológiai és biotechnológiai kutatóközpont által kifejlesztett EpiVacCorona immunológiai hatékonysága az új koronavírusos fertőzéssel szemben a klinikai tesztek alapján”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– közölte kedden az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet, a Roszpotrebnadzor.

Képünk llusztráció (Fotó: Shutterstock)

„Egy vakcina hatékonysága az immunológiai hatékonyságából és megelőző hatékonyságából tevődik össze. A klinikai tesztelés első és második fázisa alapján az EpiVacCorona immunológiai hatékonysága 100 százalékos” – áll a közleményben.
Az EpiVacCorona október 14-én kapta meg a feltételes bejegyzést Oroszországban. Majd megkezdődött a „posztregisztrációs” tesztelése, dokumentációját pedig eljuttatták az Egyészségügyi Világszervezethez (WHO).
Oroszoroszágban a december 5-én elindított, elsősorban a veszélyeztetett társadalmi és foglalkozási csoportokat érintő kiterjedt vakcináció után hétfőn megkezdődött a tömeges védőoltás. A kampány keretében alapvetően az elsőként kifejlesztett Szputnyik V-t injekciózzák be, de egyes régiókban, kisebb mennyiségben használják az EpiVacCoronát is, amelynek tömeggyártása februárban indul be.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?