KÜLFÖLD

Bejrúti robbanás: a biztos haláltól megmentett egy csecsemőt egy takarító –videó

Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították, és gyásznapot hirdettek.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, brutális pusztítást okozott egy robbanás a bejrúti kikötőben. A gombafelhő, majd a füstoszlop messze is jól látható volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Meghaladja a százat a bejrúti kettős robbanás halálos áldozatainak száma, a sérültek száma több mint négyezer, és legalább kétszázezer ember vált földönfutóvá, miután a hatalmas erejű detonációban az otthonuk megsemmisült

A képek és a videó felvételek özönvízszerűen árasztották el a közösségi média oldalait, többek között egy hős takarítónői is, aki reflexszerűen kapta el a berobbanó ablak elől egy kisbabát. A nő ezzel megmentette a kislány életét -írja a News9 oldala.

Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították, és gyásznapot hirdettek. A robbanások okát még mindig nem tudni. A jelek szerint petárdaraktárban keletkezett tűz okozta az elsőt, a második pedig azért lett rendkívüli erejű, mert nagyon nagy mennyiségű, 2700 tonnányi ammónium-nitrát robbant be, amelyet hat éve kobozott el, és azóta egy kikötői raktárban tárolt a vámhivatal. Ammónium-nitrát robbanására utal az is, hogy szemtanúk szerint utána narancssárga felhő keletkezett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?