KÜLFÖLD

Bérgyilkost fogadott Kim Dzsongun, kiderült, hogy ki állt az útjában

Egy kém súlyos dolgot állít az észak-koreai vezetőről.
  • Szerző: Ripost

Egy férfi, aki állítólag évekig dolgozott Észak-Korea kémügynökségeinek, azt állítja, hogy Kim Dzsongun a saját apjának „ajándékba„ egy ember meggyilkolását rendelte el – írja az unilad.co.uk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Három évtized alatt, Kim Kuk-song ugyanis bejutott a legfelsőbb körökbe, így elmondása szerint mindenről tud. Elismerte, hogy hű kommunista volt, aki őrizte az ügynökségek titkait, és gyilkosokat küldött, hogy megöljék kritikusaikat.

Fotó: Northfoto

Észak-Korea 2009-ben új kémügynökséget alakított Reconnaissance General Bureau néven, amikor Dzsongun apja nyomdokaiba készült lépni. Kuk-song interjújában arról beszélt, hogy Dzsongun szeretett volna „harcosként” bizonyítani, így kiadta parancsba, hogy apja emlékére, neki ajándékként öljenek meg egy volt észak-koreai tisztviselőt, aki délre ment.

„Egy terrorcsoport jött létre, hogy titokban megölje Hwang Jang-yop-ot. Én személyesen irányítottam és végeztem a munkát” – állítja Kuk-song.

A merénylet azonban nem a tervek szerint alakult, és nem sikerült. Az Észak-Korea fővárosa, Phenjan egyébként tagadta, hogy köze lenne az eseményekhez, és azt állította, hogy Dél-Korea rendezte meg a gyilkossági kísérletet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?