KÜLFÖLD

Bezárnak egy bányát, mert 164 fertőzött aranybányászt találtak a munkások között

Átmenetileg bezárta a Dél-afrikai Köztársaság északkeleti részében fekvő Mponengben lévő aranybányáját az AngloGold Ashanti cég, miután 164 koronavírus-fertőzöttet találtak a munkások között merafongi telephelyén – közölte a bányavállalat vasárnap.
  • Szerző: Ripost

A világ legmélyebb bányáját áprilisban nyitották meg újra az országos karanténintézkedések után, és 50 százalékos kapacitással üzemelt.

Fotó: Pixabay

Az AngloGold Ashanti, amelynek más afrikai országokban, Dél-Amerikában és Ausztráliában is működnek bányái, közölte, hogy 650 tesztet végeztek el Mponengben, amióta a múlt héten feltárták az első fertőzést, és eddig 164 ember tesztje lett pozitív.A fertőzöttek túlnyomó többsége tünetmentes volt, és azokat, akiknek a tesztje pozitív lett, az országos karanténintézkedéseknek megfelelően elkülönítik.

A többi bányához hasonlóan a 2019-ben 5051 embert foglalkoztató mponengiben is engedélyezték a termelés újraindítását 50 százalékos kapacitással április végén, amikor enyhítettek a világ egyik legszigorúbb korlátozó intézkedésein. A mintegy félmillió embert foglalkoztató, az ország hazai össztermékének 8 százalékát és devizabevételeinek 45 százalékát adó iparág számos más bányáját – így az Impala Platinum és az Assore cégek bányáit – is bezárták átmeneti időre, miután több dolgozó vírustesztje pozitív lett.

A Dél-afrikai Köztársaságban vasárnap estig 21 343 fertőzöttet és 407 halálesetet jelentettek a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

És ezeket olvastad már?