KÜLFÖLD

Szörnyű tragédia: biciklizés közben vesztette életét a 12 éves kisfiú

A furgonos még megpróbált megállni a kisgyermek előtt, de már nem tudott. Kórházba szállították, ám sajnos nem tudták megmenteni.
  • Szerző: Ripost

Élete legboldogabb napját élte meg az Oxfordban élő 12 éves kisfiú, miután megkapta vadonatúj kerékpárját. Éppen az egyik domboldalon száguldott lefelé, amikor egy furgon érkezett ugyanarra az útra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tragédia pillanatok alatt bekövetkezett, mivel a bicikliző gyermek olyan gyorsan vágott ki elé az útra, hogy már nem tudott lefékezni.

Pedál vagy nyomatékszenzoros elektromos kerékpárt vegyünk?

Pedál vagy nyomatékszenzorost vegyünk?
Fotó: 123rf

Perceken belül kórházba szállították, de két nappal később belehalt traumás agysérülésébe. Kamil Kolodziejczyk, a furgon vezetője azt mondta, hogy fékezni kezdett, miután meglátott egy kerékpárost, aki nagyon gyorsan haladt, de még így is a furgonjának az oldalába hajtott.

„Az egész nagyon gyorsan történt” – tette hozzá a sofőr, aki a jelentés szerint az ütközés idején Bluetooth-fejhallgatón keresztül telefonált, de az nem vonta el a figyelmét.

Corey apja, Dan Caton, aki a balesetet megelőzően a gyermeke előtt haladt, azt mondta: a fiú nagyon magabiztosnak tűnt a biciklin, és hozzátette, hogy figyelmeztette őt a domb veszélyeire. Amikor a következő kanyarban visszanézett és a földön elterülve látta Coreyt, szörnyen megijedt – írja a BBC.

Luke Webb, a balesetet kivizsgáló orvos szerint a bizonyítékok arra utalnak, hogy Corey biciklijének a sebessége volt a legvalószínűbb oka annak, hogy bekövetkezett a baleset.

A kisfiú édesanyja, Taira Caton a bíróság előtt azt mondta, hogy fia halála elkerülhető lett volna és követelte a sofőr megbüntetését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?