KÜLFÖLD

Bizarr és megható: arcot adnak a halottaknak a diákok

Az elmúlt 50 év azonosítatlan halottait fogják a művészeti hallgatók lerajzolni, hátha így rájuk ismer majd valaki.
  • Szerző: Ripost

A kanadai szövetségi rendőrség és a New York-i Művészeti Akadémia együttműködése keretében 15 olyan azonosítatlan halott ember arcát rekonstruálják a héten, akiknek maradványaira az elmúlt csaknem ötven évben találtak rá Kanadában.

A New York-i Művészeti Akadémia hallgatói a kanadai szövetségi rendőrséggel közreműködve ezen a héten egy „törvényszéki szobrászműhely” keretében 15 azonosítatlan halott ember arcát rekonstruálják a héten. Az arcokat a koponyák háromdimenziós nyomtatással készült másolatai alapján készítik, amelyeket a Kanadai Királyi Lovasrendőrség (GRC) bocsátott a rendelkezésükre.

Az emberi maradványokat 1972 és 2019 között találták és „jó állapotuk” miatt válogatták ki őket a projekthez. A 15 arcot az eltűnt személyek és azonosítatlan maradványok országos központjának honlapján fogják közzétenni, remélve, hogy a kezdeményezés révén sikerül azonosítani az elhunytakat. A Kanadai Királyi Lovasrendőrség országos adatbázisában több mint 700 azonosítatlan embertől származó földi maradvány szerepel.

A New York-i intézmény szóvivője, Angharad Coates szerint a „vizuális azonosítás az első lépés” a hivatalos azonosítási procedúrában. Hozzátette, hogy a program 2015-ös elindítása óta négy eltűntet sikerült hivatalosan azonosítani.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?