Létrehozva: 2021.04.12.

Bőr alá ültethető microchippel előzné meg a járványokat az amerikai védelmi minisztérium

A Pantegon bejelentésének hatására vélhetően vadabbnál vadabb teóriákkal állnak majd elő az összeesküvés-elmélet hívők. Az amerikai hatóságok azonban azt mondják: a microchip ártalmatlan és hatékony.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának (Pentagon) kutatásokért felelős részlege (DARPA) több olyan modern kütyüt mutatott be a nagyközönségnek, melyek elméletileg jelentősen csökkenthetik egy pandémia kialakulásának valószínűségék. A hidegháború alatt létrehozott szövetségi ügynökség egy bőr alá ültethető microchipben, valamint egy speciális vérszűrő berendezésben látja a legnagyobb potenciált a járványok elleni küzdelem vonatkozásában – írja a Daily Mail internetes kiadása.

Matt Hepburn nyugalmazott ezredes, a DARPA fertőző betegségek osztályának főorvosa azt mondta a CBS kereskedelmi televízió 60 Minutes című műsorában, hogy a Pentagon tudósai olyan eljárások kialakításán dolgoznak, melyek segítségével a Covid-19 lehet az utolsó járvány, ami a világban pusztít.

A szakember szerint a járványmegelőzések terén hatalmas szerepet játszhat a jövőben egy bőr alá ültethető, mindösszesen két centiméter hosszú microchip, ami napokkal az első tünetek megjelenése előtt képes kimutatni, hogy az ember fertőzött-e valamilyen vírussal. A gyógyszerkapszulákra emlékeztető átlátszó chip egy olyan szövetszerű gélt tartalmaz, amely folyamatosan teszteli az ember vérét, és szinte azonnal képes detektálni, ha szervezetet megtámadta valamilyen kórokozó.

„A bőröd alá teszed, és megmondja neked, ha vírusfertőzés okozta kémiai reakciók zajlanak a tested belsejében. Ha microchip jelez, akkor szinte biztos, hogy a következő napokban jelentkeznek a fertőzés első tünetei”

- fogalmazott Matt Hepburn, aki azt is elárulta, hogy a microchip ötlete tavaly márciusban merült fel először, amikor a USS Theodore Roosevelt repülőgéphordozó anyahajón 1156 tengerész fertőződött meg a koronavírussal pár nap leforgása alatt. Hepburn szerint a járvány kitörését meg lehetett volna akadályozni a fedélzeten, ha a fertőzötteket idejében kiszűrik és karanténba helyezik. Úgy gondolja, ez a microchippek segítségével sikerülhetett volna.

A Pentagon jelezte – még mielőtt az összeesküvés-elmélet hívők valamilyen őrültséget magyaráznának a dologba – , hogy a microchippek nem tárolnak vagy juttatnak el harmadik félhez adatokat. Egyedül a chip gazdája tudná, hogy éppen fertőzött vagy sem.

A Pentagon által bemutatott, bőr alá ültethető microchip, ami bármilyen vírusfertőzést képes kimutatni. (Forrás: CBS)

A DARPA másik találmánya egy vérszűrő gép, amely képes a fertőzött emberek véráramából kivonni a vírussal fertőzött sejteket. A készülék lényegében úgy működik, mint a hemodialízis, azaz a beteg vénájába szúrt tűre két csövet csatlakoztatnak, az egyiken kivezetik a vérét, azt a gép megtisztítja, a másikon pedig visszavezetik a testébe.

A különleges eljárást először egy amerikai katonán alkalmazták, aki a koronavírus-fertőzés hatására szeptikus sokkot kapott, melynek következtében elkezdtek leállni a szervei. A mesterséges kómában tartott, intenzív osztályon ápolt páciensnek végül teljesen sikerült felépülnie a kezelésnek köszönhetően. Ezt követően az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte a vérszűrő eszköz sürgősségi felhasználását, és eddig közel 300 kritikus állapotban lévő koronavírusos beteg esetében alkalmazták sikerrel.

A DARPA által kifejlesztett speciális vérszűrő. (Forrás: CBS)

A Pantagon egy másik orvosi ügynöksége, az Egyesített Patológiai Intézet (Joint Pathology Institute) olyan mesterségesen létrehozott koronavírus elleni antitestetek „gyártásán” dolgozik, melyek beadásával bárki azonnal védetté válhat a fertőzéssel szemben.

Ezt a programot Dr. James Crowe vezeti a Védelmi Minisztériumnál. A szakember és csapata most arra keresi a választ, hogyan lehetne felgyorsítani az antitestek szaporítását, amely jelenleg három hétig tart 7500 adag esetében.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

mandiner.hu

„Szürke a cella” – nyílt levelet írt magyar börtönéből az olasz antifa

life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

mandiner.hu

Magunkhoz láncolnánk: élethosszig tartó szerződést kötött Marco Rossi Csányi Sándorral?

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

"Soha nem fogom elfelejteni a fiam sikoltozásait" – Fájdalmas sérüléseket szenvedett a 2 éves fiúcska

KÜLFÖLD

Szörnyű: Rejtélyes körülmények között eltűnt a milliárdos házaspár 16 éves lánya

KÜLFÖLD

Zelenszkij elleni merényletre készült egy lengyel férfi

KÜLFÖLD

Orbán Viktor után a lengyel elnököt fogadta magánrezidenciáján Donald Trump