KÜLFÖLD

Boris Johnson lélegeztetőgépre került

Továbbra sem megy le a láza a brit miniszterelnöknek.
  • Szerző: Ripost

Mint a is megírta, kórházba szállították vasárnap Boris Johnson brit miniszterelnököt, akiről tíz napja állapították meg, hogy az új típusú koronavírus okozta betegségben szenved. A londoni kormányfői hivatal szóvivője vasárnap este közölte: csak elővigyázatossági lépésről van szó, amelyet Johnson orvosa javasolt, miután a konzervatív párti miniszterelnök esetében a betegség egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak, e tünetek közé tartozik a magas láz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A Daily Mail most arról adott hírt, hogy Johnsonnak még 10 nap után is magas láza van, és lélegeztetőgépre tették. Felszólították rá, hogy adja át kollégáinak a koronavírus elleni küzdelemben vállalt teendőit, amíg felépül – az orvosok szerint az életét kockáztatta azzal, hogy eddig is dolgozott.

A Twitteren hétfő délután közzétett üzenetében Johnson tudatta, hogy rutinvizsgálatok céljából ment kórházba, de egyébként jó hangulatban van, és folyamatosan kapcsolatban áll stábjával.
Betegágyából is arra intette a briteket, hogy a kormányzati útmutatást betartva maradjanak otthon, ezzel is segítve az állami egészségügyi szolgálat (NHS) életmentő munkáját.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?