KÜLFÖLD

Borzalmas: csavar fúródott a kisgyerek szemébe – fotó

A három éves kisfiút azonnal meg kellett műteni.
  • Szerző: Ripost

A kisfiú majdnem megvakult, miután egy meghibásodott fűnyíróból kirepülő csavar egyenesen a szemébe fúródott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azután történt meg a hátborzongató baleset, hogy beindította a gyermek édesapja, Khon Kaen a kézi fűnyírójukat. A szülő kétségbeesetten rohant a kórházba fájdalmában sikoltozó kisfiával.

Az orvosi szakvélemény szerint csak az volt az egyetlen szerencséje, hogy a szaruhártyáját és a retináját kikerülve ágyazódott a szemébe a fémcsavar. Ha nem így történik, teljesen megvakult volna a bal szemére.

A röntgenfelvétel az orvosoknak világossá tette, hogy a szemgolyóba nagyon mélyen ágyazódott a csavar. A sürgősségi beavatkozás során csodával határos módon sikerült eltávolítaniuk.

Jelenleg még megfigyelés alatt tartják a gyereket az orvosok, de Tat Sanguansak kezelőorvos szerint jó esély van rá, hogy szemkárosodás nélkül megússza a balesetet a gyermek.

„A baleset miatt a szeme borzalmasan vérzett, és még mindig vérzik, tehát utókezeléseket kell elvégezni rajta, hogy a fiú látása ismét a régi lehessen” – árulta el a The Scottish Sun oldalának a szakorvos.

„Örülünk a műtét kimenetelének, de ha a csavar egy picit is arrébb fúródik bele a szemébe, már nem tudtunk volna segíteni rajta” – tette hozzá az orvos.

És ezeket olvastad már?